Sport

2016.06.21. 21:23

Nyolcaddöntőben a magyar válogatott!

A magyar labdarúgó-válogatott a portugálok elleni szerdai (18 óra) csoportmérkőzés eredményétől függetlenül bejutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon.

TEOL

Ez azzal vált biztossá, hogy kedden a C csoportban a világbajnok német csapat 1–0-ra legyőzte az északíreket, így a szigetországi gárda három ponttal zárt harmadikként a csoportban. Mivel az A jelű kvartettben az albánok is három ponttal szerezték meg a harmadik helyet, Bernd Storck együttese már mindenképpen bekerül a négy legjobb továbbjutó harmadik közé.

A magyar válogatott az utolsó forduló előtt négy ponttal vezeti az F csoportot, s ha a portugálok ellen legalább egy pontot szereznek Dzsudzsák Balázsék, meg is nyerik azt. Ebben az esetben június 26-án, Toulouse-ban játszanak az E-csoport második helyezettjével (Belgium, Svédország vagy Írország, de annak a négyesnek a mérkőzéseit szerdán 21 órától játsszák). Ha Bernd Storck csapata kikap a portugáloktól, Izland pedig nem győzi le Ausztriát, második helyen végzünk. Ez azt jelentené, hogy június 27-én, Nizzában Anglia ellen lépnének pályára Király Gáborék. Ha viszont a harmadik helyen zárnak (portugál és izlandi győzelem), akkor június 25-én, Lens-ban a D-csoport győztese, Horvátország vár a magyar válogatottra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!