Sport

2016.10.22. 13:25

Szerencsét hoz a 13?

A Videoton vendége lesz a Paksi FC az OTP Bank Liga 13. fordulójában. Nagyon reméljük, hogy nem babonásak Csertői Aurél tanítványai, mert az előzmények ismeretében rosszat is jelenthet a tizenhármas.

Rónai Gábor ([email protected])

Fotó: MAKOVICS_KORNEL

Kikapott a Videoton Diósgyőrben, de csak azért, mert bőkezűen bánt a nagy lehetőségeivel. Ha Marko Scsepovics két méterről nem az égbe lövi a labdát a meccs elején, aligha nyer a DVTK, s elnézve, hogy az első félidőben mekkora helyzeteket hagyott ki a Vidi, aligha ússza meg a kiütést. A Paksi FC a legrosszabb időpontban utazik Felcsútra a Videoton ideiglenes otthonába, mert egyrészt egy javítani akaró, így a győzelemre kétszeresen is éhes ellenfél vár rá, másrészt pedig kulcsemberek egész sorát kell nélkülöznie a zöld-fehérek szakmai stábjának.

A Videoton ellen a legjobb felállás sem garancia a vereség elkerülésére, hát még a mostani, amelyből olyan alapjátékosok estek ki, mint az öt sárga lapja miatt pihenő, az idény össze meccsét végigjátszó Papp Kristóf, vagy a betegséggel bajlódó Bartha László. Ha ez nem lenne elég, jegyezzük le azt is, hogy Molnár Péter gerincsérv, Kemenes Szabolcs combizom-húzódás, Haraszti Zsolt pedig talpcsonttörés miatt szorul a lelátóra. Bárhogy is nézzük közülük négyen rendszeresen ott szoktak lenni a kezdőben.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Hahn Jánosnak és a többi támadójátékosnak is ki kell vennie a részét védekezésben, ha nem akarnak pont nélkül távozni Felcsútról (Fotó: Makovics Kornél)
[/caption] A két csapat múltja sem ígér sok jót, a Paks még soha nem nyert a Videoton ellen vendégként, a tíz meccsből egyszer sikerült döntetlent játszani, még az NB I-es debütálás évében, a többi meccset kivétel nélkül a fehérváriak nyerték. Ráadásul rendre nagy különbséggel, háromszor négyet, kétszer hármat lőttek, igaz legutóbb csupán 1–0-ra győzött a Vidi. Ebbe kapaszkodhatnak a paksiak, mert másba aligha, az egymás elleni idegenbeliken lőtt 4 gól (!) és vele szemben álló 26 kapott (!) semmi jót nem ígér. Az idei vendégforma sem ad okot a nyugalomra, a hat találkozóból négyet elveszített a Paks: Újpesten 1–0-ra, a Honvédtól 3–1-re, a Haladástól 3–1-re, a Vasastól 1–0-ra kaptak ki Gévay Zsolték, akik Debrecenben 1–1-et értek el és egyedül Mezőkövesden, az újonc ellen tudtak győzni (3–1).

Csertői Aurél vezetőedző is tisztában van az erő viszonyokkal, és azzal, hogy hatalmas bravúrt kellene végrehajtaniuk azért, hogy jó eredményt érjenek el. „Az egyértelmű, hogy számunkra a Videoton ellen nyerni a fehérváriak pályáján, még ha az ezúttal a felcsúti is, a bravúr kategóriába tartozik. Viszont az is igaz, ahhoz, hogy feljebb tudjunk kerülni a tabellán szükségünk van a bravúrokra. Nagyon nehéz dolgunk lesz a Pancho Arénában, de kellenek a pontok, s ennek szellemében lépünk majd pályára” – mondta a szakember.

„Ha Felcsúton, a Vidi ideiglenes otthonában győzni tudnánk, az valóban bravúr lenne. A fehérváriak is biztos, hogy nagyon készülnek, hiszen kikaptak Diósgyőrben. A legutóbbi bajnokink is megmutatta, hogy tudunk jól játszani, csak labdabiztosabbnak kell lennünk, és akkor a helyzeteinket be tudjuk lőni. Ha ez sikerül, akkor van esély a meglepetésre” – nyilatkozta Koltai Tamás, aki a Loki ellen 200. NB I-es meccsét játszotta, de szeretné emlékezetessé tenni a 201. élvonalbeli összecsapását is.

Így állhat fel a PFC

OTP Bank Liga, 13. forduló. Videoton–Paksi FC, szombat, 15.30 óra. Felcsút, Pancho Aréna, Vezeti: Farkas Á. (Berettyán P., Kelemen A. – Bognár T., Nagy R.). A Paksi FC tervezett kezdőcsapata: 25 Székely – 77 Kulcsár D., 96 Lenzsér, 5 Gévay, 30 Szabó J. – 8 Kecskés T. – 29 Koltai, 17 Szakály D., 26 Bertus, 86 Laczkó – 70 Vernes. A kispadon: 31 Rácz G. (cserekapus), 6 Kovács G., 7 Báló, 9 Hahn, 19 Kesztyűs B., 40 Szalai A., 98 Jelena. Eltiltott: Papp K. (öt sárga lap). Sérült: Molnár P. (gerincsérv), Kemenes (combizom-húzódás), Haraszti (talpcsonttörés), Bartha (megfázás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!