Közélet

2009.01.10. 15:49

Hatvanmilliót nyertek a romák

Január elején elindult a Társas játék a romák foglalkoztatásáért címet viselő program, amelyre a Bonyhádi Független Roma Egyesület 57 millió forintot nyert múlt évben pályázaton.

TEOL/Rácz Tibor

Babai László, az egyesület elnöke elmondta, megyei roma kisebbségi önkormányzatok, valamint civil szervezetek tagjainak, dolgozóinak szerveznek irodai asszisztensi képzéseket. A jelentkezők közül tizenötöt pályázatírásra, könyvelői alapismeretekre szeretnének felkészíteni, tizenöt pedig biztonsági őr képzésen vehet majd részt. A szerződést már megkötötték. A következő hetekben tájékoztatják a kisebbségi önkormányzatokat, civil szervezeteket a programról, és kiosztják a jelentkezési lapokat.

A jelentkezőket emellett interjúra is behívják. Mivel nagy összegű projektről van szó, mindkét féle képzésre közbeszerzést írnak ki, s a bejövő árajánlatok közül a legelőnyösebbet választják majd ki. Az egész megye területéről várnak jelentkezőket, Szekszárdon tervezik a program lebonyolítását. A részt vevők közül legalább 17 embernek el kell helyezkednie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!