Közélet

2013.04.22. 14:49

Műszaki pályára terelnék a diákokat

Az idén több mint 300 diák jelentkezett a Szilárd Leó Fizikaversenyre.

TEOL/V.T.

. A döntőbe, amit hagyományosan az Energetikai Szakközépiskolában rendeztek, a 11-12. évfolyamban a legjobb 20, a 9-10. évfolyamban a legjobb 10 diákot hívták meg a szervezők, azaz a házigazda iskola, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Szilárd Leó Alapítvány.

– A verseny célja, hogy a tehetséges diákokat felkutassuk, és a műszaki felsőoktatás felé tereljük – mondta Csajági Sándor, az ESZI igazgató-helyettese. A versenyen elméleti, számítógépes és kísérleti feladatokat kellett megoldani a modern fizika témakörében.

A felsőbb évesek között a pécsi Szabó Attila végzett az élen, a 2. Jenei Márk lett a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Iskolából, a 3. Juhász Péter a piarista gimnáziumból, aki a legjobb mérési feladat megoldásáért különdíjat kapott. Sisák Mária Anna, a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulója a WIN különdíját vehette át, mint a legeredményesebb lány versenyző.

A fiatalabbaknál az ELTE Radnóti Gyakorló Iskolájából érkezett Somogyi Péter szerezte a legtöbb pontot. A Szilárd Leó Tanári Delfin-díjat idén dr. Kovács László, a Marx György Vándordíjat a budapesti Szent István Gimnázium kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!