Közélet

2013.04.27. 19:34

Élénkülő gazdasági élet

Komoly foglalkoztatók, munka és termelési kultúrát közvetítenek, befizetett adójukkal segítik a város fejlődését. Ezt köszönte meg a városvezetés a legjelentősebb adófizető vállalkozások képviselőinek.

TEOL/Vida Tünde

A város legnagyobb adózói – cégvezetők és egyéni vállalkozók – számára adott fogadást a városvezetés a Prelátusban. A helyi gazdasági élet közel harminc prominensei először Török Krisztina és Klenk Réka előadásában bihari népdalokat hallgattak meg.

Ezt követően Hajdú János polgármester és Tell Edit alpolgármester mondott köszönetet azoknak, akik sokat tesznek Paks és térsége gazdasági életének élénkítéséért. – ...„A mai világban már az is komoly teljesítmény, ha egy cégnek gazdasági eredménye van, adót fizet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hajdú János polgármester és Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a nagy adózóknak tartott találkozón (A szerző felvétele)
[/caption]Most mégsem csak ezt köszönjük meg, hanem azt is, hogy komoly foglalkoztatók, munkakultúrát, termelési kultúrát teremtenek, mert ez egy város életében legalább annyira fontos, mint hogy a büdzsébe befolyjon a pénz – fogalmazott Hajdú János.

A város vezetői a futó beruházásokról – az erdei iskola, a kerékpárút, a gyógyfürdő építéséről –, a közigazgatás, a katasztrófavédelem, a közoktatás átszervezésével járó plusz feladatokról, a hulladékgazdálkodással és a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos jogszabályi változásokról számoltak be, amelyek, mint mondták, ugyancsak sok munkát adtak a polgármesteri hivatalnak.

Kiemelték, hogy Paks önállóságát a szolgáltatások terén is igyekeznek megőrizni, a beruházásoknál a helyi vállalkozókat próbálják munkához juttatni, és elengedhetetlennek tartják, hogy a város a nehéz gazdasági helyzetben is megfelelő anyagi tartalékokkal rendelkezzen.

Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a város és az atomerőmű kapcsolatát példaértékűnek nevezte. Mint mondta, adottság és nem érdem, hogy az atomerőmű nagyadozó.

Kötelességüknek tekintik a gazdaságélénkítést és a civil szféra támogatását egyaránt. Az atomerőmű 206 céggel áll szerződéses kapcsolatban és 240 szervezetnek nyújtanak anyagi támogatást, céljaik, programjaik megvalósítására. Hamvas István úgy gondolja, nem kell belelátniuk a város gazdálkodásába, de látják, hogy az megfelelően működik. 

– Feladatunk az, hogy termeljük a villamos energiát biztonságosan, és ilyen értelemben minél nagyobb adót tudjunk befizetni, és ott, ahol lehetőségünk van és kérik, véleményünkkel segítünk.
A nagyadózók számára biztosított rendelkezési jogával élve az atomerőmű adója bizonyos részét 2012-től kezdődően három éven át a Paksi Digitális Archívum létrehozására fordítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!