Közélet

2013.11.21. 18:12

Gyurcsány Ferenc: kormánytól függetlenül kell az új blokk Pakson

Dunaföldvári és paksi programja után a Csengey Dénes Kulturális Központban fórumon vett részt a Demokratikus Koalíció elnöke.

TEOL/V.T.

Gyurcsány Ferenc az ezt megelőző sajtótájékoztatón a világ legbiztonságosabb erőművei közé sorolta a paksit, s azt mondta, kormánytól, politikától függetlenül szükség van az új blokkok megépítésére.

– Miután ezeket legalább hatvanéves élettartamra tervezik, két-három generáció viseli a hatását, ezért mondjuk azt, hogy függetlenül attól, hogy ki fog győzni tavasszal, aki nyer, igyekezzen a lehető legszélesebb támogatást ehhez megszerezni – hangsúlyozta.

Hozzátette, azt javasolják, hogy minél gyorsabban álljon fel egy eseti bizottság valamennyi parlamenti párt, a civilek, zöldek és a szakma képviselőivel, és készítsék elő azt a parlamenti döntést, ami zöld utat ad a bővítés gyakorlati elkezdésének.

Bemutatkoztak a DK országgyűlési képviselő-jelöltjei, Farkas Károly, Csapó László és Horváth Gábor, akik – mint az elnök mondta – vállalták, hogy amennyiben a demokratikus baloldal megegyezése úgy kívánja, mégsem indulnak. Gyurcsány Ferenc arra számít, hogy lesz megállapodás, így megyénként egy DK-jelölt indulását tartja reálisnak.

Gyurcsány Ferenc korábban két alkalommal járt Tolna megyében: júniusban Bonyhádonoktóberben Dombóváron találkozott pártolóival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!