Közélet

2014.04.09. 18:01

Az egész várost sokkolta a polgármester tragikus halála

Az egész várost megdöbbentette a hír: dr. Sümegi Zoltán, Tolna 51 éves polgármestere kedden este váratlanul elhunyt.

TEOL/S.K.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Üresen maradt a polgármester helye a szerdai testületi ülésen (Fotó: G. K.)
[/caption]

Szerda délutánra összehívták a helyi képviselő-testület rendkívüli ülését, ahol döntöttek arról, hogy az önkormányzat saját halottjának tekinti elhunyt vezetőjét. Az ülésen elhangzott az is: a vonatkozó jogszabály rendelkezése alapján nem írnak ki időközi polgármester-, illetve képviselő-választást Tolnán. (Dr. Sümegi Zoltán polgármester egyben helyi képviselő is volt.)

Az idén ősszel esedékes önkormányzati választásokig Appelshoffer Ágnes alpolgármester látja el a városvezetői feladatokat. A polgármester helyettese az ülésen könnyeivel küszködve arról beszélt, hogy legjobb tudásuk szerint igyekeznek tovább vinni a polgármester által elindított fejlesztéseket. A kialakult helyzetre való tekintettel mindenkitől segítséget és türelmet kért.

Dr. Sümegi Zoltán 1962. június 25-én született. A jogász végzettségű fiatalembert 28 évesen választották először polgármesterré: 1990-től 1993-ig Bogyiszlót irányította. Ezután Tolnára került jegyzőnek, később, 1999-2003 között a megyei önkormányzat főjegyzőjeként dolgozott. 2006-ban választották meg Tolna polgármesterévé, 2010-ben a többség ismét neki szavazott bizalmat. Azt tervezte, hogy idén ősszel harmadszor is megméretteti magát polgármester-jelöltként.

A Fidesz-KDNP színeiben tevékenykedő dr. Sümegi Zoltán sikeres városvezető volt, amit többek között jelez, hogy jelenleg is több fontos nagyberuházás zajlik a városban. Ő kezdeményezte a Tolnai járás létrehozását is. Ereje teljében volt, még számos terve lett volna a város boldogulása érdekében.
Dr. Sümegi Zoltánt ügyvédként dolgozó felesége és három gyermekük is gyászolja.

Tüdőembólia okozhatta a városvezető halálát

Dr. Sümegi Zoltán esti kerékpározás után, otthonának udvarán hirtelen rosszul lett. A helyszínre érkező ügyeletes orvos, illetve a mentők gyors, szakszerű beavatkozása ellenére nem tudták megmenteni az életét. Feltételezhetően tüdőembólia okozta a halálát. 51 éves volt. Dr. Sümegi Zoltán temetése április 17-én, 15 órakor lesz a tolnai temetőben. Az önkormányzat elhunyt polgármesterét saját halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!