Közélet

2014.04.16. 17:27

Szakmai díjat ért a megyeháza igényes felújítása

A szekszárdi megyeházát, a fertődi Esterházy-kastély egykori marionettszínházát, és a perőcsényi Tájházat tüntették ki az ICOMOS díjjal az Ybl-bicentenárium keretében szervezett, április 18-i műemléki világnaphoz kapcsolódó ünnepség és konferencia keretében szerdán Budapesten.

TEOL/I.I.

A ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság másodszorra osztotta ki a Példaadó Műemlékgondozásért Díjat, amelyben szekszárdi régi Megyeháza kiemelkedő és példamutató hasznosítása, helyreállítása és újjáélesztése miatt részesült. Az elismerést a Corvinus Egyetemen rendezett ünnepségen Ács Rezső alpolgármester vette át.

Mint elmondta – a Megyeháza, amelynek felújítása során a régi épületet megőrizve sikerült új közösségi tereket és funkciókat kialakítani – ma is központi épülete az európai színvonalon megújult Béla király térnek. Aláhúzta annak a jelentőségét, hogy újabb szakmai díjban részesült Szekszárd a Pollack Mihály tervezte épület újjáélesztéséért.

Címkék#Szekszárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!