Sport

2014.04.18. 14:36

Az MTK győzelme erőt adhat a Paksnak

A listavezető Debrecent fogadja az MVM-Paks az OTP Bank Liga 25. fordulójában. Az MTK megmutatta, hogy le lehet győzni őket.

TEOL/R.G.

Nagyon sokszor leírtuk már, de nem lehet elégszer leírni: mielőbb bravúrgyőzelem kell az MVM-Pakstól, ha az új szezonban is az NB I-ben is akar játszani Tolna megye első és eddig egyetlen évonalbeli futballcsapata. A meccsek, a fordulók vészesen fogynak, a gárda immáron 17 (!) összecsapás óta nem nyert – pedig ez a csapat sokkal többre képes annál, amit a tabellán elfoglalt helye mutat. Hogy miért nem jön ki a játékosokból az, ami bennük van, egyelőre rejtély, de sokáig már nem várathat magára a jó, és eredménnyel párosuló teljesítmény.

Windecker József – aki a gárda első gólját szerezte Mezőkövesden –, pénteki lapszámunkban azt mondta, egy győzelem lökést adhatna nekik. A Debrecen legyőzése még ennél is többet jelentene, akár a szezon végéig is kitarthatna a lendület. De hol az a győzelem? Ha a papírformát nézzük, nem sok esélye van a Paksnak szombat délután, de az MTK csapata egy hete bebizonyította, hogy a debreceniek sem verhetetlenek. A kék-fehérek 5–2-re gázolták el a Lokit, de akár még több is lehetett volna a vége. A Paks ősszel 2–2-re végzett Debrecenben (Simon Attila duplázott), ez is mutatja, hogy lehet keresnivalójuk Csertői Aurél tanítványainak. A Loki ráadásul Pakson nélkülözi majd legjobbját, Szakály Pétert, akinek a Diósgyőr elleni keddi kupameccsen eltört a kézfeje, de kérdéses Vadnai Dániel játéka is. 

– Miközben mi a kiesés ellen harcolunk, addig a Debrecen a bajnoki címre tör, így ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei – mondta Csertői Aurél vezetőedző a klub hivatalos oldalának. – Ennek ellenére mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy bravúrt tudjunk végrehajtani, és megszerezzük az első győzelmünket tavasszal. Ehhez az kell, hogy mindenki azt nyújtsa, ami benne van, vagyis hozza ki magából a maximumot. Az, hogy az előző fordulóban az MTK megverte a Debrecent egyrészt erőt adhat nekünk, hiszen ez azt mutatja, hogy senki sem verhetetlen, másrészt nem a legjobb nekünk, hiszen így nem jóllakottan érkeznek hozzánk, hanem éhesen. Nagyon brusztolós, nehéz mérkőzésre számítok, de bízom egy jó eredmény elérésében.

ŐK várnak bevetésre a Loki ellen

OTP BANK LIGA, 25. FORDULÓ. MVM-PAKS–DVSC-TEVA. Paks, 16 óra. Tv: Sport1. Jegyár: 800–1800. Vezeti: Szabó Zs. (Albert I., Kormányos II G.). Az MVM-Paks tervezett kezdőcsapata: 1 Molnár P. – 16 Heffler T., 18 Fiola, 6 Kovács G., 7 Báló – 8 Kecskés T., 22 Windecker – 42 Könyves, 21 Bori, 20 Lázok – 9 Simon A. A kispadon: 24 Csernyánszki (kapus), 10 Kiss T., 23 Nagy O., 30 Szabó J., 33 Horváth G., 39 Bartha, 55 Kulcsár D. Eltiltva: Éger (öt sárga lap).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!