Közélet

2014.04.18. 21:12

Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért!

Évről évre népszerűbb a Paksi Sport Egyesület Fuss, ússz, kerékpározz gyermekedért programja. A családok mozoghattak és egyúttal segíthettek egy intézménynek.

V. T.

Fotó: MOLNAR GYULA

A Paksi Sport Egyesület szabadidő szakosztálya 12. alkalommal hirdette meg felhívását, ahol családok mozoghatnak együtt, miközben az intézmények számára gyarapítják a pontokat. Ezeket a pontokat aztán forintra válthatják, hiszen sportszerutalványt kapnak a legtöbb embert mozgósító intézmények.

Idén négy iskola és négy óvoda regisztrált a programra, a Bezerédj, a Deák, a Rákóczi és a Balogh Antal katolikus iskola, valamint a Hétszínvirág, Mesevár, Eötvös utca és a Dunakömlődi óvoda. Az első próbatétel az úszás volt, amelyen 445-en vettek részt, a futáson már 845-en voltak, a kerékpározás viszont még ennél is népszerűbb volt, összesen 894-en pattantak nyeregbe, hogy kétkeréken fedezzék fel a város környékét.

Rostáné Katona Katalin szabadidő szervező azt mondta, ezek rekordértékek, amit annak tulajdonít, hogy kialakult az egészséges versengés az intézmények között. Bár a három állomáson már túl vannak, az eredmény még nem ismert, mert nem a tényleges számokat veszik figyelembe, hanem a gyermeklétszámhoz arányított részvételt. A díjakat a városi gyermeknapon adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!