Közélet

2014.04.22. 12:37

Bekötött szemmel kóstoltak az ovisok

Egészséghetet tartottak az óvodások számára, játékos formában tanulták a gyerekek az egészséges életmód tudnivalóit, és persze finomságok is voltak.

H. E.

A gyerekek Somlyainé Schlauch Ditta védőnő segítségével ismerkedhettek az orvosi vizsgálatokkal, illetve azzal, mit kell tenni sérülés esetén. Játékos formában megtanulták, melyik élelmiszer ártalmas az egészségre és melyik nem. Utóbbira jó példa a gyümölcs és a zöldség, amelyekről nemcsak beszéltek, hanem fogyasztották is. Persze ebben is volt egy kis huncutság, ugyanis az ovisoknak bekötött szemmel kellett megízlelniük a dajkák által elkészített kóstolót, és úgy kitalálni, milyen finomságról van szó.

A hét során nagy hangsúlyt fektettek az óvónők a környezettudatosságra is. A gyerekekkel elsétáltak a falu utcáin kihelyezett szelektívhulladék-gyűjtőhöz, illetve elkészítették azok kicsinyített mását, így az óvodában is tudták gyakorolni, melyikbe milyen szemetet kell dobni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!