Közélet

2014.04.22. 15:51

A döbrököziek szívügye volt az óvoda

Harminc éve a falubeliek összefogásával épült meg a Mesevilág. Az ünnepségen részt vettek az egykori óvodások, és műsort adtak a jelenlegi apróságok is.

H. E.

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a napokban a Mesevilág Óvoda. Ez alkalomból Kürtösi Krisztián plébános ismét megszentelte az épületet, illetve beszédet mondott Csapláros László, aki annak idején a Dombóváron állomásozó magyar honvédség tisztje volt, és aktív szerepet vállalt az óvoda megépítésében.

Szívügye volt ez Eckert Istvánnak is, aki a tanácselnök volt harminc évvel ezelőtt. Ő szorgalmazta, hogy legyen a településen egy olyan épület, amely jobban megfelel a gyermekgondozási igényeknek. Az akkori óvoda ugyanis – lévén teljes más célból épült –, nem igazán volt erre alkalmas. Eckert István megkereste azokat, akik a község segítségére lehettek a megvalósításban, és társadalmi munkával, a döbrököziek összefogásával megépülhetett az új óvoda.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az évforduló alkalmából a mostani óvodások adtak műsort Döbröközön (Fotó: Farkas Tamás)
[/caption]

Az elmúlt harminc év történéseit Gondosné Kovács Katalin óvodavezető és Bergné Gyenei Mária óvónő idézte fel az ünnepségen, amelyen részt vettek az egykori óvodások, és műsort adtak a jelenlegi apróságok. Évfordulóhoz méltóan egy torta is terítékre került, melynek elfogyasztása után a Farkas Péter vezette táncházban együtt járták kicsik és nagyok. A zenéről a Büdös Vornyik zenekar gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!