Kék hírek, bulvár

2014.04.22. 19:46

Kétszer kapott kilenc évet a visszaeső bűnöző

Verekedett, mindenkibe belekötött, lopott, gyújtogatott az erőszakos, többszörös visszaeső, hajléktalan bűnöző, S. Sándor.

Ihárosi

Kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárd Járásbíróság a hajléktalan S. Sándort, mint erőszakos, többszörös visszaesőt. Hét évre eltiltották a járművezetéstől, feltételes szabadlábra nem bocsátható. Meg kell fizetnie a közel 600 ezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
A vádlottat 2000-ben emberölés és más bűncselekmények miatt 9 év fegyházra ítélte a bíróság. Legutóbb 2010 októberében feltételesen szabadult a súlyos testi sértés miatt kiszabott börtönbüntetésből.

Most tizenöt rendbeli, de hét fajta bűncselekmény elkövetése miatt ítélték el, amelyeket 2012-ben követett el. És ebben nincsenek benne a könnyű testi sértések, mert ezek miatt nem terjesztettek elő magánvádat azok, akiket megvert. A bűncselekmények többségét Bölcskén követte el, de lopott Baracson és verekedett Dunaújvárosban is.

Ha részeg volt, minden ok nélkül belekötött ismerősbe és ismeretlenbe, akiket ököllel megütött és megrugdosott. Egy bölcskei nőismerősét is megverte és úgy hátba rúgta, hogy a nő ágyéki csigolyájának harántnyúlványa eltörött. Vélt sérelmei miatt háromszor is gyújtogatott. Október 15-én például felgyújtotta egy haragosa házát, amely teljesen kiégett, már felújítani sem volt érdemes. Dühében egy másik udvaron is meggyújtott egy szalmabálát, amit ha nem oltanak időben el, emberéletet is veszélyeztetett volna. Egy harmadik közveszélyokozás is van a számláján. A gyújtogatás következtében 7 millió forintos kár keletkezett egy istállóban, ahol a korábbi gyújtogatás miatt bujkált, pedig a szakértő megállapítása szerint a vádlott nem piromániás. A férfi a bűncselekményeket lényegében beismerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!