Közélet

2014.04.22. 20:02

Újabb közterületnevekről döntöttek a képviselők

Ha lassan is, de idővel Dombóváron is eleget tesznek a törvényi előírásból fakadó közterület átnevezéseknek.

Hanol E.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött az első, a harmadik, a negyedik, az ötödik, a hetedik és a nyolcadik számú egyéni választókerületek területén lévő új elnevezésekről a XX. század önkényuralmi rendszereihez köthető utcanevek helyett. A határozatot az érintett lakók és a Közterületi elnevezéseket véleményező kuratórium javaslatait is figyelembe véve fogadták el.

Eszerint a Népköztársaság utcából Pannónia utca (a Népköztársaság utca 1-1/G-ből pedig Park utca) lesz, a Zalka Mátéból Fészek, az Árpilis 4. utcából Delta. A Reich Béla utca a Monostor nevet kapja, a Vörössugár pedig Szent Vendel utca lesz. A Rózsa Ferencet Bakadombra keresztelik át, a Tanácsköztársaság teret Platán térre. A Latinka Sándor utca új neve Böhm Ferenc, a Rajk Lászlóé Saguly Károly, a Fürst Sándoré Bernát János, a Zay Dezsőé Fehérvári József utca, míg a Gorkij utcát Horvay János utcára nevezik át. A Kilián György utcából Őrház utca, az Udvari Vince utcából Borsos Miklós utca lesz. A határozat végrehajtásának határideje azonban csak 2015. január 1.

Címkék#dombóvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!