Kultúra

2014.04.23. 07:23

Népszerű volt a képtárban a Tavaszi alkotónapok

Az állatok szolgáltatták a Tavaszi alkotónapok témáját: állatokat, állatmotívumokat örökítettek meg különféle módszerekkel, technikákkal a résztvevő gyerekek.

Vida T.

A Paksi Képtárban szervezett programot – aminek őszi párja is van – a nyári napközis tábor sikerén felbuzdulva szervezték.

– Ha már a nyári szünetre kínálunk programot, úgy gondoltuk, hogy az őszi és a tavaszi se legyen kivétel – fogalmazta meg Dömötörné Göttinger Eszter múzeumpedagógus. Hozzátette, minden szülő törekszik arra, hogy a szünidőben jó helyen tudja gyermekét. Ennek megfelelően igyekszik a Paksi Képtár jó minőségű, kreatív programokkal előállni. Az óvodás és kisiskolás gyerekek, mivel rövid volt az idő a bonyolultabb módszerek elsajátítására, egyszerű képzőművészeti technikákkal ismerkedtek, természetesen korukhoz igazítva. Linót metszettek, barlangrajzokat készítettek, a kisebbek gipszbe faragtak. Dömötörné Göttinger Eszter azt mondta, külön öröm, hogy akik eredendően egy napra mentek, maradtak a másodikon is, annyira tetszett nekik a foglalkozás.

A hateszendős Bardon Gerda is két napot töltött el a képtár falai között. Azt mondta, nyáron is szeretne visszamenni a táborba. – Ez az anyamackó, ezek a gyerekek, ez a szőnyeg, ezek meg papucsok – mutatta be büszkén agyagból formázott alkotását. Amikor az apróságok belefáradtak a „munkába”, ismerkedési és csapatépítő játékokkal töltötték az idejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!