Sport

2014.07.23. 13:23

Hét izgalmas célt kellett leküzdeni

Különleges hétpróbát hirdetett a Dunaföldvári Hagyományőrző Íjász Egylet (HÍD). Kizárólag tradicionális íjjal, favesszőkkel versenyezhettek a nevezők.

TEOL/V.T.

Kovács Tibor elnök elmondta, az ötlet és az elnevezés az egyik tagtól, Slámer Istvántól származik. Nagyon kellemes pályát sikerült építeniük a volt MHSZ lőtéren, amit az önkormányzatnak köszönhetően használhatnak. Volt például csúszó alakos cél, kellett lőni négy méter magas lőállásból, sőt fából még egy mozgó lovat is készítettek, amiről meglehetősen nehéz volt célozni. Huszonnyolcan neveztek a próbatételre, a házigazdák mellett érkeztek bölcskei, előszállási íjászok és a szekszárdi Alisca Nyilai versenyzői. A hétpróbát nyolcan tudták teljesíteni.

Gyerek kategóriában Böde Levente (HÍD) 312 pontot szerzett a lehetséges 490-ből, valamint Barta Nikolett (Alisca Nyilai) és Kaszás Richárd (Bölcskei Íjászok) felelt meg. A felnőtt férfiak mezőnyében öten lettek hétpróbás íjászok, mindannyian a HÍD tagjai: Böde Sándor, Slámer István, Boros Viktor, Kovács Tibor és a legmagasabb pontszámot elérő Szalma József. A női kategória legeredményesebb versenyzője Pápa Kitti volt, aki szintén a HÍD versenyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!