Sport

2014.07.23. 16:13

Összeállt az ASE felkészülési programja

Összeállt az Atomerőmű SE férfi kosárcsapatának nyári felkészülési programja.

TEOL/R.G.

Dzunics Braniszlav együttese augusztus 18-án kezdi a tréningeket a 2014/2015-ös bajnokságra, és az első edzőmeccsét már a hónap végén, 31-én lejátssza. Ezen az orosz Ural Jekatyerinburg lesz az ellenfél, az összecsapásra Horvátországban (Sveti Martin na Muri) kerül sor. Ezt követően két hazai összecsapás következik, szeptember 3-án és 5-én a cseh BK Opava lesz az ellenfél az ASE-sportcsarnokban.

Tóth Ádámék három felkészülési tornán lépnek parkettre: elsőként szeptember 11. és 13. között Csehországban vendégszerepelnek a paksiak, a BK Opava, az NH Ostrava és a BK Prostejov társaságában. Szeptember 19. és 21. között Szombathelyen a klub egykori játékosa, Horváth Zoltán emlékére életre hívott viadalon a házigazda Falco KC-vel, a PVSK-Pannonpowerrel és egy még meg nem nevezett külföldi csapattal meccselnek.

Szeptember 25-én és 26-án pedig a két éve elhunyt Morgen Ferdinándra, az ASE fiatal válogatott centerére emlékeznek a piros-kékek a Szolnoki Olaj, a Kecskemét és a szlovák bajnokságot veretlenül megnyerő Inter Bratislava részvételével tető alá hozott tornával. A felkészülési program zárásaként a Morgen-emléktornára meghívott Inter Bratislavával Pozsonyban is összemérik erejüket Kovács Ákosék.

A bajnokság október 11-én kezdődik. Az ASE az előző hét végén jelentette be első légiósigazolását: az irányító posztra szerződtetett amerikai John Roberson a svéd Södertälje együttesétől érkezett, rajta kívül az amerikai, de honosítás előtt álló centernek Jarrod Jonesnak van szerződése Pakson. A magyar mag nyolc főből áll: Baki Gergely, Eilingsfeld János, Kovács Ákos, Körtélyesi Gergely, Markovics Luka, Medve Máté, Szabó Zsolt és Tóth Ádám várhatja a szezonrajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!