Kék hírek, bulvár

2014.07.23. 16:30

Száznegyvenmillió forintot csalt ki az ismerőseitől

Harminchat rendbeli csalás miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 35 éves, büntetlen előéletű pécsi férfi ellen, tájékoztatta lapunkat dr. Bali-Fülöp Zsuzsanna, a megyei főügyészség eseti megbízott sajtószóvivője.

TEOL/I.I.

A vádlott 2006 és 2012 között barátait, ismerőseit és üzletfeleit tévedésbe ejtve összesen 140 millió forintot kapott kölcsön, anélkül hogy a pénz visszafizetése szándékában állott volna, illetve erre reális lehetősége sem volt. Összesen 20 millió forintot fizetett vissza, 120 milliót pedig saját, ismeretlen céljaira fordított. A jogtalanul megszerzett kölcsön összege károsultanként nagy eltéréseket mutat. Volt akit 70 ezer, mást 30 millió forinttal károsított meg.

A vádlott vonzónak látszó ajánlatokkal kecsegtette a sértetteket, általában azt ígérte, hogy a pénzt különböző üzleti célokra befekteti, majd rövid, 1-3 hónapos határidőn belül nyereséggel együtt fizeti vissza. Volt akinek katonai ruházattal, másnak személygépkocsikkal kapcsolatos kereskedésről, vagy paintball vállalkozás indításáról, illetve horvátországi ingatlanok vásárlásáról mesélt.

Ezen kívül csapatépítő tréningek szervezése is szerepelt a felkínált üzleti lehetőségek között. A vádlott az egyes határidők lejártakor rövid tartamú hosszabbítást kért, majd a haladék letelte után is folyamatosan azzal hitegette a sértetteket, hogy visszafizeti a kölcsönt. Egy ideig még kisebb összegeket törlesztett is, 2012. nyarától azonban a sértettek számára elérhetetlenné vált, külföldre távozott.

A vádban szereplő bűncselekmények esetében a büntetési tétel felső határa 12 év. A járási ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztést és a közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!