Közélet

2014.07.23. 17:51

Kezdődhetnek az előkészületek az Eb-re

„Jó leszállást!” – szokták volt mondani a pilótáknak. Az útra bocsátó jó kívánság bejött, és sikeresen véget ért az Őcsényi Repülőklub által szervezett 59. Magyar Vitorlázó Nemzeti Bajnokság és Elő-Európa-bajnokság.

TEOL/H.E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Pollák Csaba, Kovács Mihály és Horváth István írta alá a megállapodást
[/caption]

A nemzeti bajnokság FAI Klub osztályában Siket Zsolt, a Dunaferr Repülőklub pilótája nyert, a 15 méteres osztályban Laurinyecz Sándor (Kvasz András Repülőklub), a 18 méteres és a szabad osztályban pedig Szabó Péter (Alföldi Aeroclub) lett az első. Az elő-Európa-bajnokság 15 méteres osztályában Novak Ivan (Aeroklub Mladá Boleslav) érte el a legtöbb pontot, míg a 18 méteres osztályban Hegedűs László (Alföldi Aeroclub) végzett az első helyen.

A szervezők sikere, hogy elnyerték a 2015-ben esedékes 18. FAI Vitorlázórepülő Európa-bajnokság rendezési jogát. Kovács Mihály, az Őcsényi Repülőklub elnöke, Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, aki a verseny fővédnöke volt és Pollák Csaba, Őcsény jegyzője kedden együttműködési megállapodást írtak alá, amelyben rögzítették, közös erőfeszítéseket tesznek az Eb színvonalas megrendezése érdekében. Kovács Mihály hozzátette: a mostani bajnokságok sikerében is jelentős szerepe volt a megyeszékhely támogatásának.

Címkék#Őcsény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!