Közélet

2014.07.24. 17:12

Időnként a lasszót is örömmel forgatják

Tucatnyi hat-kilencéves lányka és fiúcska tölt egy hetet a csámpai Fenyves Lovastanya első nyári táborában.

TEOL/V.T.

A Paksi Lovassport Egyesület versenyzői, Ledneczki László, Ledneczki Veronika, ifj. Ledneczki László, az egyébként óvodapedagógus Fodor Noémi néhány lelkes segítővel kiegészülve nagyon gazdag programot állított össze a gyerekek számára. Ebben természetesen a lovaglásnak jut a legnagyobb szerep, de a lovakkal való bánásmódot, és a  lovagláshoz, lótartáshoz szükséges eszközöket is megismerik.

Mindennap kétszer van lovaglás, a délutánit erdei kirándulással kötik össze. Ez a legnépszerűbb időtöltés, de örömmel veszik elő a lasszót is, aminek kezelésében szintén van jártassága a tábor vezetőinek. A különféle időjárási körülményekre is felkészültek, amikor a hőmérséklet megengedte, a medencében pancsoltak, hűvös helyre húzódtak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A lovak sok szeretetet kapnak a gyerekektől (A szerző felvétele)
[/caption]Volt részük kiadós esőben is, de még ez sem fogott ki a táborlakókon, ilyenkor kézműveskedtek, festettek, rajzoltak. A tematika természetesen szorosan kötődött a táboréhoz, elsősorban lovas képek, rajzok születtek. Ma hosszú nap vár a gyerekekre, este tábortűz lesz és szalonnasütés, amelyhez a szülők is csatlakozhatnak.

Címkék#Paks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!