Sport

2014.07.25. 10:16

Az újonc és a bajnok meccse nyitja a szezont

Pénteken rajtol az OTP Bank Liga 2014/15-ös idénye, amelyben a DVSC várhatóan a Győr-FTC-Videoton hármassal csatázik majd az aranyéremért. A Paks vasárnap 20.30-kor az ETO-t fogadja.

TEOL/B.L.

Debrecen, 2014. május 31. A DVSC-TEVA labdarúgó-csapat tagjai a magasba emelik a bajnoki serleget a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában játszott DVSC-TEVA - Budapest Honvéd mérkõzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. május 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/MTVA

A címvédő Debrecen és az újonc Nyíregyháza keleti rangadójával indul az új szezon. Az mindenképpen a hajdúságiak mellett szól, hogy a keretet nagyobb részben sikerült együtt tartani, ráadásul ismét a csapatot erősíti a magyar válogatott Varga József, aki másfél év légióskodás után tért vissza és az északír Cliftonville ellen sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-selejtező párharcból is kivette a részét. Kondás Elemér együttese immár a teljes bajnoki szezonban az elmúlt idény végére elkészült Nagyerdei Stadionban fogadhatja ellenfeleit.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A DVSC játékosai történetük hetedik bajnoki aranyérmét nyerték az elmúlt idényben (Fotó: MTI)
[/caption]A legutóbb ezüstérmes, a bajnoki címről csak rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradt Győri ETO FC leginkább támadófronton erősített, mivel megszerezte a 44-szeres válogatott Priskin Tamást, aki nyolc év után tért vissza Magyarországra. Horváth Ferenc csapata éppen a tréner korábbi klubja, az MVM-Paks otthonában rajtol. A paksi sajtótájékoztatóról itt olvashat, kattintson ide!

Az elmúlt idényben bronzérmes Ferencváros – amely Kecskeméten kezd – több kulcsjátékosától, a brazil Leonardótól és a holland Julian Jennertől is megvált a holtszezonban, ráadásul a brazíliai világbajnokság mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépett bosnyák Muhamed Besic is várhatóan távozik. A zöld-fehér szurkolók ugyanakkor újra üdvözölhetik a korábbi ferencvárosi kedvencet, a 35 éves Gera Zoltánt, aki 2000 és 2004 között szerepelt az együttesben, mielőtt megkezdte volna légióskodását. A német Thomas Doll vezetőedző csapata csak az ötödik fordulóban játszik először hazai környezetben, mivel a nemrég elkészült Groupama Arénát augusztus 10-én, a Chelsea elleni gálamérkőzéssel adják át hivatalosan.

Az előző szezonban a Videoton az utolsó fordulókban engedte ki a kezéből a bronzérmet. A gárda irányítását a 2011 óta pályaedzőként dolgozó spanyol Joan Carrillo vette át, a kerethez pedig több új játékos érkezett, köztük az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyert csapatban szerepelt Simon Ádám. A székesfehérvári együttes a Lombard-Pápát fogadja az idény első fordulójában.

Az OTP Bank Liga első fordulójának programja

Július 25., péntek: Nyíregyháza Spartacus–DVSC-TEVA 19.00 (tv: Sport1). Július 26., szombat: Budapest Honvéd–Dunaújváros PASE 16.30 (Duna TV). Videoton FC– Lombard Pápa Termál FC 18.30 (Sport1), PMFC-Matias–MTK Budapest 18.30, Szombathelyi Haladás–Újpest FC 20.30 (tv: Sport1). Július 27., vasárnap: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Ferencváros 16.30 (Duna TV), Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 18.30 (Sport2), MVM Paks–Győri ETO FC 20.30 (Sport2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!