Sport

2014.07.25. 18:07

Nagy lökést adhatna a győztes rajt a paksiaknak

Vasárnap a Győri ETO FC elleni hazai bajnokival kezdi meg a 2014/2015-ös NB I-es focibajnokság küzdelmeit az MVM-Paks. Csertői Aurél csapatának célja a bennmaradás kiharcolása.

TEOL/R.G.

Fotó: MOLNAR GYULA

Bizonyára nem szeretnének még egy olyan szezont a paksiak, mint amilyen az előző volt. Sokáig pengeélen táncolt a klub, amely 18 fordulón keresztül nem tudott nyerni, így nagyon közel került a kieséshez. Végül a remek hajrának köszönhetően sikerült megőrizni az NB I-es tagságot, sőt az elért 11. helyezés nem is a legrosszabb a nyolcéves elsőosztályú történelemben. A Paks kétszer is hátrébb végzett ennél: a 2012/2013-as bajnokságban 13. lett, a 2009/2010-esben pedig 14. helyezettként épphogy alattuk húzták meg a vonalat. A 11. helyezés valahogy a csapat szívéhez nőtt, hiszen a mostani idény mellett még háromszor végzett ebben a pozícióban, az első (2006/2007), a második (2007/2008) és a harmadik (2008/2009 NB I-es szezonban. Az atomvárosi futballcsapat legjobb eredményét a 2010/2011-es évadban érte el, amikor a Videoton mögött második lett az NB I-ben, mi több a Ligakupában az élen végzett (aztán a következő évben hatodikak lettek).

Az idei szezonnak egy teljesen átalakított csapattal fut neki a gárda, kulcsjátékosok távoztak és kulcsemberek sérültek a rajt előtt. Éger László visszavonult, Simon Attila az osztrák élvonalban játszó Wolfsberger AC-hez igazolt, Bori Gábort a Diósgyőr vitte el, Windecker Józsefet pedig a Győri ETO rendelte vissza. Szabó János és Fiola Attila sérült, előbbit nemrég műtötték keresztszalag-szakadással, így az őszt ki kell hagynia, utóbbi pedig a szezon befejeztével feküdt kés alá, az ő visszatérésére is várni kell. Az érkezői oldalon az elmúlt nyolc évben Olaszországban légióskodó, 24 éves Tamási Zsolt, a Puskás Akadémiától szerződtetett 23 éves Bertus Lajos, vagy a Mezőkövesdről „hazatérő”, 26 éves Gévay Zsolt nevét találjuk, illetve nyolc fiatalét (Bagó Patrik, Bor Dávid, Kesztyűs Barna, Máté Roland, Nagy Richárd, Steinbach Máté, Szekszárdi Tamás), akik kisebb-nagyobb szerephez juthatnak az idényben. A cél a bentmaradás kiharcolása, illetve egy olyan csapat alapjainak a lerakása, amelyik néhány éven belül helyet követelhet magának a középmezőny elején.

– Reálisan kell nézni a helyzetünket, nem lehet más az elsődleges célunk, mint az élvonalbeli tagságunk megőrzése – mondta Csertői Aurél vezetőedző. – Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk minél előrébb végezni, de ahhoz, hogy a tabella első feléhez tartozzunk bravúrokra lesz szükségünk. Ezek egyébként benne vannak a csapatban, de elérésükhöz nagyon jó, vagyis maximális teljesítményre van szükség mindenkitől. Az mindenképp nagy lökést tudna adni, ha az első meccsünket meg tudnánk nyerni. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a Győr lesz az ellenfelünk. Tavaly ezüstérmesek lettek, remek játékosokkal rendelkeznek, többen közülük válogatottak is. Viszont ha sikerülne legyőzni őket, akkor ezek a tények még jobban emelnék ennek a bravúrnak az értékét. Ha így lenne, akkor az az elkövetkező három, négy meccsre is önbizalmat, hitet adna a játékosoknak.

Az MVM-Paks játékoskerete (2014/2015-ös szezon)

Kapusok: Molnár Péter (1), Csernyánszki Norbert (24), Máté Roland (54)

Védők: Bagó Patrik (2), Gévay Zsolt (5), Kovács Gábor (6), Báló Tamás (7), Nyári Tibor (11), Heffler Tibor (16), Fiola Attila (18), Kesztyűs Barna (19), Szabó János (30), Horváth Gábor (33),

Középpályások: Kecskés Tamás (8), Nagy Richárd (12), Lázok János (20), Tamási Zsolt (21), Szekszárdi Tamás (23), Bertus Lajos (26), Bartha László (39), Könyves Norbert (42), Kulcsár Dávid (77)

Támadók: Kiss Tamás (10), Bor Dávid (14), Steinbach Máté (15), Eppel Márton (25), Tököli Attila (55)

A játékosok neve mögött a hivatalos mezszámuk.

Ők várnak bevetésre

Az 1. fordulóban. MVM-Paks–Győri ETO FC, vasárnap, 20.30 óra (tv: Sport2). Paks, Fehérvári út, jegyek: 800-1800 forint. Vezeti: Erdős J. (Ring Gy., Viszokai – Vad II., Radványi). Az MVM-Paks tervezett kezdőcsapata: Molnár P. – Heffler T., Gévay, Kovács G., Báló – Kecskés T., Tamási Zs. – Könyves, Bertus, Bartha – Eppel. A kispadon: Csernyánszki (kapus), Kulcsár D., Kiss T., Bor, Kesztyűs, Bagó, Szekszárdi, Steinbach M.

Védők: Bagó Patrik (2), Gévay Zsolt (5), Kovács Gábor (6), Báló Tamás (7), Nyári Tibor (11), Heffler Tibor (16), Fiola Attila (18), Kesztyűs Barna (19), Szabó János (30), Horváth Gábor (33),

Középpályások: Kecskés Tamás (8), Nagy Richárd (12), Lázok János (20), Tamási Zsolt (21), Szekszárdi Tamás (23), Bertus Lajos (26), Bartha László (39), Könyves Norbert (42), Kulcsár Dávid (77)

Támadók: Kiss Tamás (10), Bor Dávid (14), Steinbach Máté (15), Eppel Márton (25), Tököli Attila (55)

A játékosok neve mögött a hivatalos mezszámuk. Ők várnak bevetésre Az 1. fordulóban. MVM-Paks–Győri ETO FC, vasárnap, 20.30 óra (tv: Sport2). Paks, Fehérvári út, jegyek: 800-1800 forint. Vezeti: Erdős J. (Ring Gy., Viszokai – Vad II., Radványi). Az MVM-Paks tervezett kezdőcsapata: Molnár P. – Heffler T., Gévay, Kovács G., Báló – Kecskés T., Tamási Zs. – Könyves, Bertus, Bartha – Eppel. A kispadon: Csernyánszki (kapus), Kulcsár D., Kiss T., Bor, Kesztyűs, Bagó, Szekszárdi, Steinbach M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!