Közélet

2014.07.27. 11:09

Özönvízszerű esők, 2-3 centis jég, viharos szél várható

Továbbra sem nyugszik a légkör fölöttünk, a következő napokban fölénk áramló labilis, nagy nedvességtartalmú levegőben ismét igen kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

TEOL

Heves eseményekre is fel kell készülni, mely azt jelenti, hogy az intenzívebb zivatarokat újra özönvízszerű esőzés, jégeső és viharos kifutószél kísérheti.
Vasárnap délelőtt az ország nagy részén még inkább csak fátyol-és középmagas szintű felhők szűrhetik a napsütést, a késő délelőtti, déli óráktól kezdődően azonban egyre magasabbra tornyosulnak majd a gomolyfelhők, és délután már többfelé kell számítani az ország területén záporokra, zivatarokra. Hevesebb zivatarokra is jó esély kínálkozik, melyeket az intenzív villámtevékenység mellett felhőszakadás, akár 2-3 cm átmérőjű jég és viharos széllökések kísérhetnek. Fázni viszont nem fogunk, fülledt, meleg időben lesz részünk, délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő – írja az időkép.hu.

A jövő hét első 3 napján aztán állandósulni látszik ez a forgatókönyv: Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és főként a délutáni, esti órákban kell szakadhat le többfelé az ég az országban. Összességében kiadós csapadékra készülhetünk, lokálisan akár több mint egy havi eső is lezúdulhat a felhőszakadások során. Emellett az intenzívebb gócokban továbbra is lehetnek viharos erejű széllökések, és sajnos akár nagyobb méretű jégszemek is.

Mivel a fölöttünk elhelyezkedő légtömeg nem csak labilis és nagy nedvességtartalmú, hanem egyúttal meleg is lesz, többször olyan érzetünk lehet majd, akár egy trópusi esőerdőben. Meglehetősen párás, fülledt napok várnak ránk, éjszakánként is alig fog felfrissülni a levegő, így elsősorban az asztmás megbetegedésben szenvedőkre vár igen nehéz időszak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!