Közélet

2014.07.27. 18:50

Soha nem felejtik el a gyerekek ezeket a napokat

Tíz felejthetetlen napot töltött tucatnyi paksi diák Oroszországban, egy Moszkva melletti gyermektáborban.

TEOL/V.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Képalá: A paksi diákok sok közös programon vettek részt orosz társaikkal
[/caption]

Utazásuk előzménye, hogy a Paksi Atomerőmű és a Roszatom szakszervezetei évek óta tartó kapcsolatukat kibővítették egy diákcsere programmal. Lőrincz László elnök azt mondta, hogy a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) már tíz éve felvette a kapcsolatot az orosz társszervezettel. Ez főként szakmai területeket érint. Az új terület, a diákcsere orosz gyerekek látogatásával kezdődött. Tizenegyen táboroztak Balatonfüreden. Nagyjából ugyanennyien utazhattak el Paksról Oroszországba, s tölthettek tíz napot a Moszkva melletti Rakéta gyermektáborban a Paksi Atomerőmű és a Roszatom támogatásával.

Kern Tanja, a gyerekek kísérője, a program egyik szervezője arról számolt be, hogy közel 500 orosz táborozóhoz csatlakoztak. Ebben a létesítményben az orosz energiaiparban dolgozók gyerekei nyaralhatnak. Velük együtt egy sor kulturális, sportos, szabadidős programon vettek részt a paksiak. Tartottak egy magyar délutánt is, ahol dalokkal, táncokkal, az ország látnivalóit felvonultató filmmel mutatták be Magyarországot, igen nagy sikert aratva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!