Sport

2014.07.31. 10:34

A győzelemért hajt Gyutai Adrián

A lengyelországi Poznanban áll rajthoz ezen a hétvégén az Alpok-Adria sorozatban, az IMRC és a Magyar Bajnokságban Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros.

Vida Tünde

A Superstock 600-as kategóriában versenyző 23 éves paksi motoros ismét a győzelemért hajt, hogy visszakerüljön az első helyre, hiszen legutóbbi versenyén „pokoljárás” miatt mind az Alpok-Adria, mind pedig az IMRC sorozatban visszacsúszott összetettben a második helyre. Adrián szereplését Csehországban, Mostban pechszéria jellemezte, annak ellenére, hogy nem indult rosszul a csehországi verseny: csak ő, és legnagyobb hazai riválisa, Chobrák János tudott 1:39 perces időt motorozni a pénteki edzéseken, és ők ketten indultak az első két rajtrácsról is. A 23 éves Gyutai Adrián számára azonban a második időmérőtől kezdve semmi sem jött össze.

– Úgy érzem, a verseny rajtja nem sikerült rosszul, de az első kanyarba túl sokan akartunk egyszerre befordulni, és így visszaestem pár helyet, de a második kör végére már második voltam. Majdnem egy másodperccel gyorsabb köröket mentem, mint az egész mezőny, de sajnos hibáztam az első sikánban, és elestem. Visszaálltam a 19. hely környékére, és onnan még feljöttem a 9. helyre, majd fekete zászlóval kizártak, mert állítólag korán rajtoltam. El kellett fogadnom a döntést, noha biztos vagyok abban, hogy nem csak én hibáztam. Ráadásul a kizárással még a leggyorsabb körért járó pontomat is elvették – idézte fel.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A paksi fiatalembernek nem volt jó versenye Csehországban, a hétvégén a lengyel futamon szeretne javítani
[/caption]

Vasárnap a bemelegítő edzésen messze ő motorozta a leggyorsabb időt, ám a negyedik körben újabb problémával kellett szembenéznie.
– Kifejezetten gyors voltam, ám a negyedik körben szétment a motorblokkom, és kigyulladt a kipufogóm, így kénytelen voltam kiállni, ráadásul emiatt piros zászlóval meg is szakították az edzést – mesélte. Végül pótmotorral minden nehézség ellenére a második helyen zárt.

– Nagy köszönettel tartozom Bájónak és édesapámnak, hogy fantasztikus munkát végeztek, és egyáltalán el tudtam indulni a futamon. A rajtom most jobban sikerült, az első kör végén vezettem is, ám az előzmények ismeretében szinte a győzelemmel ér fel, hogy Jani mögött a második helyen értünk célba, mégpedig úgy, hogy a harmadik helyen beért Rottert majd tíz másodperccel megelőztem. Remélem, a hétvégére összeáll a motorom, és lehetőségem lesz visszavágni, és újra a győzelemért harcolni – nyilatkozta a verseny után a paksi motorversenyző, aki Poznanban készül kiköszörülni a csorbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!