Közélet

2014.08.01. 08:50

Nepomuki Szent János nem bírja a terhelést

A bonyhádi híd teherbírása már nem megfelelő a mai forgalomhoz. A felújítási munkák jövőre kezdődnek, addig marad az elterelés.

M. I.

A Nepomuki Szent János híd műszaki állapota miatt az azon áthaladó tehergépjármű forgalmon korlátozása mellett döntött a Magyar Közút Nonprofit Zrt., tájékoztatta lapunkat Pécsi Norbert Sándor sajtószóvivő. A hídtól elterelt nehézgépjárművek díjmentesen kerülhetnek mától a korlátozás ideje alatt a 6-os számú főúton.

A városba bevezető úton található hídon a közelmúltban átfogó vizsgálatot végeztetett a Magyar Közút. A szakértői vélemény szerint a híd teherbírása már nem megfelelő, ezért korlátozza az építményen áthaladó tehergépjármű forgalmat az üzemeltető. A korlátozás a hidat is magában foglaló Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út valamivel több, mint 300 méteres szakaszán lesz érvényben az építmény tervezett felújítási munkáinak befejezéséig. A beruházás előkészítő munkái már zajlanak, a tervek szerint jövőre elindulhat a kivitelezés is.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A hidat átvizsgálták, majd ezt követően korlátozták a forgalmát (fotó: Gottvald)
[/caption]

A korlátozás ideje alatt a 6-os számú főút Zrínyi és Deák Ferenc utcai csomópontja, valamint a Bonyhád-Dombóvár összekötő út csatlakozása közötti szakaszának igénybevételével kerülhetnek a tehergépjárművek. A főút terelésre kijelölt, egyébként útdíjköteles szakaszának használata ingyenes lesz a korlátozás lezárásáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!