Közélet

2014.08.13. 11:24

Palackos vizet visz a külterületekre a tamási önkormányzat

Palackos vizet visz az önkormányzat Tamásiban a külterületek lakóinak azután, hogy a dombóvári népegészségügyi intézet többször egészségügyi bírságot szabott ki a tartályos vízszállítás miatt.

MTI

Az intézet - amely szerint nem ivóvíz minőségű vizet szállítottak azokra a településrészekre, ahol nincs közműves vízellátás - többször megtiltotta a tartály használatát az önkormányzatnak. Egy júniusi vízminőség-ellenőrzés eredménye szerint a coliform baktériumok száma és az ivóvizet mikrobiológiai szempontból jellemző telepszám is meghaladta a határértékeket.

A Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján közzétett határozat szerint a népegészségügyi szerv legutóbb 300 ezer - az év során három alkalommal összesen félmillió - forint egészségügyi bírsággal sújtotta az önkormányzatot. Széles András (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere az MTI-nek elmondta: két hete naponta három liter palackos vizet biztosítanak az érintett külterületeken lakóknak, és fejenként további 17 liter vizet tartállyal szállítanak ki. Ezt a megoldást a népegészségügyi szervezet is elfogadta - tette hozzá. Közlése szerint a város rácvölgyi, kosbai, öreghenyei, tuskósi részén mintegy száz családot látnak el így ivóvízzel. Az alpolgármester azt is elmondta: tervezik, hogy a város ivóvízminőség-javító programjának keretében Tamási teljes területén kiépítik a vízvezeték-hálózatot 2015-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!