Sport

2014.08.19. 12:20

Új győztest avatunk Tamásiban

Új győztest avatunk lapunk és a Horfer Serleg közös felkészülési futballtornáján, amelynek négyes döntőjét augusztus 20-án, szerdán Tamásiban rendezzük meg két megye egyes és két megye kettes gárda részvételével.

TEOL/R.G.

A sors furcsa fintora, hogy a Tamási 2009 FC és a Bonyhád Völgység LC hétvégén egymás ellen játszott a megyei focibajnokság 2014/2015-ös szezonjának nyitómeccsén. A két együttes a papírforma alapján a legesélyesebb arra, hogy a IX. Tolnai Népújság–Horfer Serleg Kupán megvívjon a díszes vándorserlegért.

A bonyhádiak a hétvégén 6–0-ra győztek (részletek a 15. oldalon), ám aligha lesz ilyen sima a szerdai összecsapásuk – ha összejön. Mégiscsak egy kupáért megy a küzdelem. Egy olyan kupáért, amelynek egyre nagyobb a presztízse, s amelyet eddig ötször a megye egyes Szedres SE, kétszer a megye kettes Kölesd SE (nagy képünkön a tavalyi győztes csapat), egy alkalommal pedig a megye kettes Simontornya TC kaparintott meg. Idén biztosan új győztest avatunk, a kérdés az, hogy melyik csapat kapitánya emelheti majd a magasba a trófeát?

A négyes döntő első meccsét 15 órától a Tamási 2009 FC és a Mórágy SE vívja. Meglepő lenne, ha a megye kettes kiscsapat megtréfálná ellenfelét, de Illés Béla, a mórágyiak trénere azt mondja, ők nem véletlenül nyerték meg a csoportjukat, egyebek mellett a Bonyhádot is megelőzve.

– A Tamási nagy múltú csapat, hazai pályán játszik, egyértelműen ők az esélyesek – mondta Illés Béla, a mórágyiak edzője. – A kupában azonban nem mindig az esélyesek nyernek, úgy gondolom, a mi csapatunkban is benne van a bravúr lehetősége. A felkészülésünk része volt a tornán való szereplés, nagyon komolyan vesszük, szeretnénk jól teljesíteni a négyes döntőben is. A legjobb csapatunkkal utazunk Tamásiba, mert jó eredménnyel akarunk hazatérni – fejezte be Illés.

– Szeretnénk kiküszöbölni a hétvégi bajnoki kisiklást, javítani akarunk a Bonyhád elleni súlyos vereség után, és ez a torna jó alkalom arra, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat – kontrázott Filótás Attila, a Tamási edzője. – Nem megbántva a mórágyiakat azt gondolom, hazai pályán elvárás velünk szemben, hogy ott legyünk a döntőben. Ha bejutunk, minden bizonnyal ismét összecsaphatunk a Bonyháddal, és megmutathatjuk a völgységieknek, hogy sokkal többre hivatott a csapatunk annál, mint amit ellenük mutattunk – zárta.

Apropó Bonyhád. A völgységiek idén kapcsolódtak be a sorozat vérkeringésébe, s ha a keretek erősségét nézzük, akkor bizony ők az elsőszámú favoritok. A megyei első osztályból kiesett Fadd aligha fogja megállítani a BVLC-t a 16.10-kor kezdődő második elődöntőben.

– Fontos a csapatnak a kupadöntő, amely jól illeszkedik a felkészülésünkbe, és természetesen nem más a célunk, mint a győzelem – mondta Köllő Roland, a bonyhádiak játékos-edzője. – Jövő szerdán Dunaszentgyörgyön játszunk megyei kupaselejtezőt, ez a torna arra is jó lesz, hogy a csapat felvegye a szerda-szombat ritmust, hiszen a folytatásban több alkalom is lesz, hogy így kell majd pályára lépnünk. A legjobb csapatunkkal utazunk, de természetesen fiatalok is lehetőséget kapnak majd. A kétszer harminc perces meccsekkel jól rá tudunk hangolódni a hétvégi, Kisdorog elleni hazai bajnokinkra. Jól kezdtük a szezont, hiszen simán nyertünk Tamásiban, ha elkerülnek bennünket a sérülések, akkor odaérhetünk a dobogóra a bajnokság végére – zárta Köllő.

A faddiak alaposan átalakított kerettel jönnek a tornára, az edzőmeccseik biztatóan alakultak, de igazából még ők sem tudják, mire lesznek képesek Tamásiban, illetve mit tudnak majd elérni a megyei második osztályban.
– Mindent megpróbálunk, rajtunk semmi sem fog múlni – mondta Vörös Viktor, a klub elnöke. – A lehető legerősebb együttesünkkel utazunk, néhány tehetséges ifistával kiegészülve. Vida Tamás úgy készítette fel a gárdát, hogy tisztességesen helytálljunk, és elégedetten utazhassunk haza a torna végeztével.

A IX. Tolnai Népújság–Horfer Serleg Kupa programja. Elődöntők: Tamási 2009 FC–Mórágy SE 15, Bonyhád Völgység LC–Fadd SE 16.10. Helyosztó a 3. helyért 17.20. Döntő: 18.30. Eredményhirdetés: 19.40.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!