Sport

2014.08.19. 14:56

Légiósok nélkül kezdte a felkészülést az Atomerőmű SE

Légiósai nélkül kezdte el a felkészülést hétfőn az Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárlabda-csapata.

TEOL/R.G.

Fotó: MOLNAR GYULA

Jarrod Jones szerdán csatlakozik társaihoz, a két kisember, John Roberson és Henry Dugat csak szeptember 1-jén érkezik – tájékoztatta hírportálunkat Jan Pavlík technikai vezető. Dzunics Braniszlav vezetőedző nyolc játékosnak vezényelte le az első tréninget, Baki Gergely, Kovács Ákos, Körtélyesi Gergely, Medve Máté, Szabó Zsolt, Luka Markovics, valamint Antóni Csanád és Illés Máté hallgatta a szakember utasításait. Két magyar igazoltan hiányzott, Tóth Ádám és Eilingsfeld János a magyar válogatottnál tartózkodik, ők csak a selejtezősorozat után kapcsolódnak be a közös munkába. Dzunics mester szerda kivételével hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken is napi két-két edzést vezényel a keretnek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Medve Máté (balról), Szabó Zsolt, Baki Gergely és Kovács Ákos (Fotó: Molnár Gyula)
[/caption]A paksiak augusztus 31-én vívják első edzőmeccsüket, ezen az orosz Ural Jekatyerinburg lesz az ellenfél, az összecsapásra Horvátországban (Sveti Martin na Muri) kerül sor. Ezt követően két hazai összecsapás következik, szeptember 3-án és 5-én a cseh BK Opava lesz az ellenfél az ASE-sportcsarnokban. A piros-kékek három felkészülési tornán lépnek parkettre: elsőként szeptember 11. és 13. között Csehországban vendégszerepelnek a BK Opava, az NH Ostrava és a BK Prostejov társaságában.

Szeptember 19. és 21. között Szombathelyen a klub egykori játékosa, Horváth Zoltán emlékére életre hívott viadalon a házigazda Falco KC-vel, a PVSK-Pannonpowerrel és egy még meg nem nevezett külföldi csapattal meccselnek. Szeptember 25-én és 26-án pedig a két éve elhunyt Morgen Ferdinándra, az ASE fiatal válogatott centerére emlékeznek a piros-kékek a Szolnoki Olaj, a Kecskemét és a szlovák bajnokságot veretlenül megnyerő Inter Bratislava részvételével tető alá hozott tornával. A felkészülési program zárásaként a Morgen-emléktornára meghívott Inter Bratislavával Pozsonyban mérkőznek Kovács Ákosék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!