Közélet

2014.08.21. 13:57

Az Ivanich-tervet szeretnék megvalósítani

Bemutatta az önkormányzati választásokon induló jelöltjeit a Természetesen Dombóvár.

TEOL/H.E.

Az már korábban ismertté vált, hogy a civil szervezet Szabó Lorándot, a jelenlegi városvezetőt indítja a polgármesteri tisztségért, aki így már negyedik alkalommal száll harcba a posztért. A polgármester-jelölt elmondta, hogy az Ivanich-tervben foglaltak megvalósítását szeretnék véghez vinni, amely a város következő hét évre szóló fejlesztési elképzeléseit foglalja magában. Főbb szempontjai a gazdaságélénkítés, a foglalkoztatási helyzet javulása és a fenntarthatóság. Szabó Loránd kiemelte, ennek érdekében céljuk, hogy a következő ciklusban hozzáértő, demokratikus elveket valló, a civil és az üzleti életben egyaránt jártas emberek képviseljék a dombóváriak érdekeit.

Az egyes számú választókerület jelöltje Molnár Tünde, aki mezőgazdasági technikusi végzettséggel bír, így e terület szakértőjeként képzeli el képviselői munkáját. A 2. választókerületben Simon István nyugalmazott rendőr indul a választók bizalmáért, míg a harmadikban a vegyész végzettségű, de tengerész tisztként világot látott Szatmáry Gyula. A négyes számú választókerület jelöltje Tóth Gyula, aki az Országgyűlésben töltött nyolc év után, az elmúlt ciklusban már a dombóvári képviselő-testületben tevékenykedett.

A német nemzetiségi önkormányzatban 1998 óta dolgozó Tigelmann Péter a tavaszi választások után ezúttal a város 5. számú választókerületében méreti meg magát. A hatosban Talapka Rudolf vállalkozó indul, aki 2006 és 2010 között már volt képviselő. A hetes választókerület jelöltje a kocsmárosként dolgozó Berta János, a nyolcasé pedig Kiss Béla, aki 2002 óta tagja a képviselő-testületnek, ahol – akárcsak nyugdíjazása előtt civilben – elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!