Közélet

2014.08.26. 09:36

Felejthetetlen élmény volt az erőmű

Állami gondozott gyermekek érkeztek atomerőmű-látogatásra. Egy közös táborozás eredménye volt az erőműlátogatás.

Vida T.

Az erőmű mellett a város látnivalóival is ismerkedett a kis csapat, amelynek utazásához az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. biztosította az autóbuszt.
A Tolna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság kapospulai gyermekotthona tíz 8 és 18 év közötti gyermekeket nevel egy lakásotthonban. A nyári időszak különösen lassan telik, ezért minden szervezett program különleges élmény a gyerekek számára, mondta el Varga Piroska gyermekgondozó, a gyerekek nevelőnője. A kapospulai gyerekek előbb az atomerőmű látogató központját nézték meg, majd az Atomenergetikai Múzeumot járták végig. Varga Piroska szerint nagy hatással voltak a gyerekekre a hatalmas gépek, berendezések.

Vörös Melánia, a gyermekotthon 15 éves lakója az élmények közül a látogató központban lévő, az atomerőmű és a Duna kapcsolatát bemutató akváriumot emelte ki. A gyerekek kísérőikkel elmentek a Duna-partra, és megnézték a Lussoniumot is. Tavaly egy nyári táborban kötöttek jó barátságot a Kapospulai Gyermekotthon lakóival paksi résztvevők, köztük az atomerőmű egyik munkatársa, ennek nyomán született a kirándulás ötlete, aminek megvalósulását az atomerőmű tette lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!