Közélet

2014.08.26. 15:45

Kampányszlogenen vitázik két polgármester-jelölt

Az „Új Dombóvár Születik!” szlogent korábban Szabó Loránd, jelenlegi polgármester használta, most Vida Tamás Fidesz-KDNP jelölt plakátjain látható.

H. E.

Plagizálással vádolja Vida Tamást, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét Szabó Loránd, Dombóvár jelenlegi vezetője,aki a Természetesen Dombóvár színeiben indul a választásokon. Aljas módszernek nevezte, hogy kihívója hirdetőoszlopokon elhelyezett plakátjain az „Új Dombóvár Születik!” szlogen olvasható, akárcsak az ő 2002-es programjának kiadványán, illetve a 2006-ban kiadott beszámolójának címlapján. Szabó Loránd a közösségi oldalán megosztott bejegyzésben szólította fel Vida Tamást arra, hogy a továbbiakban ne használja az általa kitalált szlogent.

Reagálásképpen Vida Tamás elmondta, hogy nem tudatosan vette át a korábban használt jelmondatot, mivel 2002-ben még egyáltalán nem foglalkozott politikával, és nem tudott arról, hogy Szabó Loránd 12 évvel ezelőtt milyen szöveggel kampányolt. Azt is hozzátette: ha bárki is emlékezett volna a szlogenre, nem használták volna a plakátjaikon, bár tudomása szerint a mondat nincs levédetve. Vida Tamás arról is beszámolt, hogy a választásokig még további jelmondatokkal is jelentkeznek, olyanokkal, amelyek kevésbé sértik Szabó Loránd érzékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!