Közélet

2014.08.26. 15:56

A korábbi polgármesterjelölt sérelmezi, hogy a DK „ejtette”

A Demokratikus Koalíció szekszárdi alapszervezetének elnöke lemondott pártbeli tisztségeiről, miután a párt a trafikmutyit kirobbantó Hadházy Ákos mögé állt.

TEOL/Gy. M.

Farkas Károly, a Demokratikus Koalíció helyi alapszervezetének elnöke, korábbi polgármesterjelöltje azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy úgy látja, Gyurcsányék ejtik és beáldozzák őt is, az alapszervezetet is azért, hogy részt vegyenek a korábbi fideszes Hadházy Ákos polgármesterjelölt támogatására szerveződött együttműködésben. Ha ez a döntés végleges, akkor lemond a választókerületi elnökségéről és a pártban betöltött tisztségéről is. Farkas Károly szerint minden jelöltjük visszalépett. Úgy gondolja, nagy valószínűséggel a választókerületben megszűnik a DK-szervezet, mert a tagjaik is felvállalhatatlannak, elvtelennek tartják ezt a döntést, amely az ő egységes döntésükkel és a helyi érdekekkel is szembe megy.

Varju László, a DK elnökségének tagja érdeklődésünkre azt mondta, hogy Farkas Károly minden pártbeli tisztségéről lemondott. Ő sajnálja, hogy a DK korábbi szekszárdi vezetője így elragadtatta magát. A véleményeket szerinte a párton belül kell elmondani. A DK elnöksége döntött úgy, hogy csatlakoznak az ellenzéki összefogáshoz, a párt érdeke, hogy itt is megtalálják őket a választók, ezért jelölteket is állítanak. Varju László tervei szerint szerdán Szekszárdon taggyűlésen is szeretné megbeszélni a fejleményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!