Közélet

2014.08.27. 14:19

Szebb, korszerűbb lett a felújított Szent István Ház

A harmadik ütemmel július végén befejeződött a Szent István Ház felújítása a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör beruházásában és szervezésében.

I. I.

Az ünnepélyes átadásra augusztus 20-án került sor, amikor is az épületet Antal Géza apátplébános, a társaskör egyházi elnöke áldotta meg. A közel ötmilliós beruházás megvalósulását támogatta a szekszárdi önkormányzat, Horváth János vállalkozó, a Hőker Kft. vezetője, az Elektrolit, az Alisca Terra és a Murexin Kft., valamint a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Kicserélték a padlóburkolatot a konyhában, az előtérben, a klubszobában és a ruhatárban, utóbbinak a falait is lambériázták. Kazettás mennyezetet kapott a klubszoba. Korszerűsítették a fűtést, az új kazán szolgáltatja a melegvizet is. Energiatakarékosra cserélték a világítást, új függönyöket vásároltak. Teljes egészében újrafestették belülről a Szent István Házat, mondta el kérdésünkre Horváth Jánosné a társaskör elnökhelyettese.

Még 2009-ben cserélték ki a nagyterem padozatát és mennyezetét, korszerűsítették a fűtést, kicserélték az ablakokat és átfestették a falakat. A munkálatok 2,3 millió forintba kerültek, de 4,8 milliót érnek a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör tagságának társadalmi munkájával együtt.

A következő évben tovább szépült és korszerűsödött a Szent István Ház, ismét a társaskör tagjainak munkájával és a támogatóinak a jóvoltából. A nagyterem teljes felújítása után az előtér következett. Újrafestették az udvar felőli homlokzatot. Műanyag, hőszigeteltre cserélték mindhárom bejárati ajtót és az előtér ablakait, amelyekre redőnyöket szereltek. Új álmennyezetet, karnisokat és függönyöket kapott az előtér. Az anyagköltség mintegy 1,5 millió forint volt, a kivitelezési munkákat pedig a társaskör tagjai társadalmi munkában végezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!