Sport

2014.09.23. 11:22

A paksi Pupp Réka ismét EB-bronzot nyert

Negyven ország több mint négyszáz judósa lépett tatamira hétvégén a Bukarestben megrendezett junior Európa-bajnokságon.

B. L.

A magyar színeket 18-an képviselték, köztük az Atomerőmű SE sportolója, Pupp Réka, aki ismét bronzérmet nyert. A 48 kilogrammosok között Pupp erőnyerőként kezdett, majd vazarival verte az osztrák Kraftot. A negyeddöntőben a későbbi győztes török Lokmanhekim ipponnal nyert, de az ASE reménysége a vigaszágon javított: a francia Lhenry ellen aranypontos csatában, vazarival nyert, majd a bronzmeccsen a moldovai Budescu ellen fordítani tudott, s végül leszorítással diadalmaskodott. Réka 2012 után másodszor állhatott fel a junior Európa-bajnoki dobogó harmadik fokára. (Két éve a montenegrói Barban akasztottak érmet a nyakába.)

A mieink aranyérmét – öt év után van ismét Európa-bajnokunk ebben a korosztályban – a 18 éves Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC) nyerte, aki egy hónapja az ifjúsági olimpián is első lett (63 kg). A junior kontinensbajnokság éremtáblázatán némi meglepetésre Olaszország lett az első (2 arany, 1 ezüst, 1 bronz), Ukrajnát (2, 0, 3) és Grúziát (1, 3, 1) megelőzve. Magyarország (1, 0, 1) kilencedik lett, holtversenyben Izraellel, Spanyolországgal és Szerbiával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!