Közélet

2014.09.25. 20:23

Három csikket lopott, négy havi börtönt kapott

Tanulságos bűnügyben hirdetett ítéletet a Szekszárdi Járásbíróság. A vádlott jelenleg más ügy miatt előzetes letartóztatásban van.

I. I.

Egy többszörös visszaeső 36 éves férfi egy három csikket tartalmazó cigis dobozt tett zsebre egy szekszárdi orvosi rendelőben. Az épületbe a szellőzés miatt nyitva hagyott hátsó ajtón ment be, félrelökve a bútorlapot, amivel eltorlaszolták az ajtót. Tavaly augusztus 28-án történt az eset, amelynek folytatásában a férfi éppen értékek után kutatott, amikor a zajt meghallotta az asszisztens, akinek kiabálására többen is odaszaladtak, és a tolvajt visszatartották a rendőrök megérkezéséig.

A bíróság a jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban lévő vádlottat lopás vétségének kísérletében mondta ki bűnösnek, és ezért négy hónap börtönre és a közügyek gyakorlásától két évi eltiltásra ítélte. Meg kell fizetnie majdnem 46 ezer forint bűnügyi költséget is. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!