Közélet

2014.12.06. 19:04

Vajon mi áll a paksi szerződés felbontásának a hátterében?

A képviselő igyekezett megtudni, hogy a szerződésbontásnak van-e köze ahhoz, hogy Pakson nem kormánypárti a városvezetés.

Vida Tünde

Heringes Anita közérdekű adatigénylésben kéri ki Baji Csabától, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatójától, hogy az MVM Zrt. és annak leányvállalatai mennyit költöttek 2010. és 2014. között sportklubok és sportrendezvények támogatására. Az MSZP-s országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, parlamenti vita során már igyekezett megtudni, hogy a paksi futballcsapat szerződésbontásának van-e köze ahhoz, hogy Pakson nem kormánypárti a városvezetés. A képviselő szerint abszurdum, hogy a központi költségvetésben szereplő paksi stadionfejlesztés úgy valósuljon meg, hogy közben az NB I-es futballcsapat munkája ellehetetlenül.

Heringes Anita szerint az atomerőmű kapacitás-fenntartásával kapcsolatos törvényjavaslat több elfogadhatatlan rendelkezést tartalmaz. – A folyamatnak nyíltnak és átláthatónak kell lennie, hiszen a paksi szakembereknek nincs mit titkolniuk – hangsúlyozta a képviselő, aki jövő héten módosító javaslatot nyújt be, mert arra sem lát törvényi garanciát, hogy a beruházásban 40 százalékos lesz a magyar részvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!