Kultúra

2015.05.18. 21:30

FEB-elnök lett a könyvtári szövetségnél

Liebhauser Jánost, a megyei könyvtár igazgatóját választotta meg a felügyelő bizottság elnökének az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) a tisztújító közgyűlésén.

V. M.

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Liebhauser János (Fotó: MD)
[/caption]

Az IKSZ a könyvtárak és informatikai intézmények szakmai képviseleti, érdekegyeztető közhasznú szervezete. 1990-es megalakulásakor az optimális könyvtári és információs szolgáltatások fenntartását, ennek érdekében a könyvtári rendszer működőképességének fejlesztését, a könyvtárakban található értékek megőrzését, a könyvtári és információs szolgáltatások színvonalának emelését, a szakmai követelmények érvényesítését tűzte ki célul. Emellett a szervezet aktívan részt vesz a szakmai területet érintő jogalkotás folyamatában, és véleményezi az előkészítés időszakában a tervezett jogszabályokat.

Mint azt Liebhauser János elmondta, nagy megtiszteltetés és ugyanakkor felelősség egy ilyen nagy múltú országos szervezetben betölteni ezt a pozíciót. Az IKSZ hangsúlyt helyzet arra, hogy minden könyvtártípust – egyetemi, szakmai, megyei, városi – képviseljen, és az újonnan megválasztott elnökség összetétele híven tükrözi ezt a törekvést. A felügyelő bizottság elnökeként első sorban a szervezet működésének törvényességével kapcsolatos feladatokat kell ellátnia, ugyanakkor tanácskozási joggal részt vehet az elnökségi üléseken is, amely igen jelentős dolog, így amikor csak módja van rá, élni fog ezzel a lehetőséggel.

Címkék#Szekszárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!