Közélet

2015.08.13. 17:05

Képviselőket és polgármestert is választanak

Feloszlott a decsi testület, időközi választás lesz, melynek időpontjáról a választási bizottság dönt harminc napon belül.

B. K.

Feloszlatta magát szerdai ülésén a decsi képviselő-testület. Antal Zsolt polgármester és a képviselők nagyobb része ugyanis több alapvető kérdésben sem volt azonos állásponton. Mint már megírtuk: a település politikai életében résztvevők, illetve a közélet iránt érdeklődők két táborra szakadtak. Egy részük Antal Zsoltot, a község 2014. októberében megválasztott polgármesterét támogatta, és voltak, akik azokat az önkormányzati képviselőket, akik az előző ciklusban is képviselők voltak. Ők négyen többséget jelentettek a testületben.

Decsen időközi választás lesz, melynek időpontjáról a választási bizottság dönt harminc napon belül. Az élet viszont nem áll meg a községben, Antal Zsolt elmondta: ő és a képviselők is folytatják a munkát az új testület és polgármester megválasztásáig, szerdán például nemcsak az önfeloszlatásról döntöttek, de arról is, hogy lesz augusztus 20-ai ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!