Sport

2015.09.18. 06:54

Bizonyíthatnak a KSC Szekszárd új játékosai

Péntektől vasárnapig a szekszárdi városi sportcsarnokban rendezik meg a 46. Sió Kupa nemzetközi női felkészülési tornát.

Balázs László ([email protected])

Idén négycsapatos lesz a torna, mert a Vasas és a BEAC-Újbuda lemondta a részvételt. Így körmérkőzéses formában harcol majd a kupagyőzelemért a PEAC-Pécs, a román ASC Sepsi-SIC és a bosnyák Celik Zenica, valamint a házigazda Atomerőmű-KSC Szekszárd. Magyar Gergely együttese egy hete már találkozott Roberto Hernandez csapatával. A felkészülési mérkőzésen elég hullámzó teljesítményt nyújtottak a csapatok, volt, amikor már húsz ponttal is vezettek a pécsiek, ám volt olyan szakasza is a meccsnek, amikor Fűrészéknek kevésbé ment a játék, az atomosok pedig felzárkóztak. A vége így is tizenkét pontos vendégsiker (65–77) lett.

Végre tétmeccseken mutathatja meg magát a bő válogatott keretnél is számításba vett bedobó Őri Györgyi, valamint az amerikai center Jade Barber. Két, korosztályos csapattól felkerülő saját nevelésű fiatal is áteshet a tűzkeresztségen: Némedi Flóra és Süle Gabriella.


Próbajátékon bizonyíthat a 29 éves, 186 cm magas bosnyák Emina Demirovics. A 4-5-ös poszton bevethető rutinos játékos karrierje során több európai országban is megfordult már – az elmúlt szezont a lengyel bajnokságban szereplő MKK Siedlce együttesénél töltötte. A hetedik helyen záró csapatnál tavaly 20 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 17,4 játékperc alatt 8,2 dobott pontot, 5,7 lepattanót és 9,9 IBM-pontot átlagolt. A szakvezetés a Sió Kupát követően dönt a szerződtetéséről.

Az ukrán Katyerina Rimarenko ma érkezik Szekszárdra, a Celik ellen még nem játszik. Szombaton és vasárnap azonban már nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen.

– Igazából még nem teljes a taktikai repertoárunk. Az edzéseken eddig alapdolgokat gyakoroltunk támadásban és védekezésben – nyilatkozta Magyar Gergely, a KSC Szekszárd vezetőedzője. – Szeretném, ha a hétvégi összecsapásokon ezekből minél több visszaköszönne. Bosnyák légiósunkra kíváncsi leszek, edzéseken biztató dolgokat produkált. Jade Barber teljesítménye is érdekel, hiszen egy meccs nem ad valós képet a képességeiről. Három nap alatt három meccset játszunk, így látni szeretném, hogy illeszkednek a csapatba. Az erőviszonyokról annyit tudni kell, hogy a bosnyákok bajnokok voltak; a Sepsinek tavaly is jó csapata volt; a PEAC pedig a hazai bajnokság egyik élcsapata lehet. Bármi lesz a találkozók végeredménye, a közönségünket szeretnénk kiszolgálni.

A tornán a legtöbb győzelemmel a Diósgyőr büszkélkedhet, ők hatszor nyerték meg a kupát, a BSE öt győzelmével a második helyen áll a rangsorban. A XXI. század legeredményesebbje a 2001 óta három elsőséggel büszkélkedő Atomerőmű-KSC Szekszárd, amely összesen négyszer hódította el a serleget – legutóbb 2011-ben.

A 46. Sió Kupa programja

Szeptember 18. (péntek): PEAC-Pécs–ASC Sepsi-SIC 16.30. Ünnepélyes megnyitó, 18.00. Atomerőmű-KSC Szekszárd–Celik Zenica 19:00. Szeptember 19. (szombat): Celik Zenica–PEAC-Pécs 16.00, ASC Sepsi-SIC–Atomerőmű-KSC Szekszárd 18.00. Szeptember 20. (vasárnap): ASC Sepsi-SIC–Celik Zenica 10.00, Atomerőmű-KSC Szekszárd–PEAC-Pécs 12.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!