Sport

2015.09.26. 21:29

Csak egy pontot ért Bartha csodagólja

Hiába sarkazott pazar gólt Bartha László a Debrecennek, csapata, a Paksi FC csak 1–1-es döntetlenre volt képes a Loki ellen az NB I-ben.

TEOL

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Bartha László sarokkal szerzett vezetést a Paksi FC-nek, de aztán a DVSC egyenlíteni tudott (Fotó: Makovics Kornél)
[/caption]

OTP Bank Liga, 10. forduló
Paksi FC–DVSC-TEVA 1–1 (1–0).
Paks, 750 néző. V: Vad II. Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Hahn, 77.), Bertus (Bor, 85.), Kecskés, Bartha – Balázs Zs. Vezetőedző: Csertői Aurél. DVSC: Radosevic – Mészáros N., Máté P., Brkovic, Korhut – Jovanovic (Tisza, 56.), Varga J. (Zsidai, 26.), Bódi, Ferenczi J. (Kulcsár T., 83.) – Balogh N., Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér. Gólszerzők: Bartha (8.), illetve Tisza (63.). Sárga lap: Szabó J. (13.), Kecskés (40.), Balázs Zs. (45.), Lenzsér (60.), illetve Korhut (11.), Zsidai (49.), Balogh N. (80.).

A két napja megállás nélkül szakadó eső alaposan feláztatta a pályát, ennek ellenére alaposan bekezdtek a csapatok, a Paks pedig már a 8. percben megszerezte a vezetést. Balázs Zsolt remek jobboldali beadását követően sem Varga József, sem a kapus, Radosevic nem tudott felszabadítani, Bartha László pedig a kapuba sarkazott. A folytatásban sem állt le a Paks, több nagy helyzete is akadt Csertői Aurél együttesének, de ezek mind kimaradtak. A Loki a félidő második felére tért igazából magához, ekkor már a DVSC irányított, de a paksi kontrák magukban hordozták a veszélyt.

A fordulást követően minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. A Paks kezdett jobban, s egy lesgólt is szerzett, majd a csereként beállt Tisza Tibor egy szögletet követően egyenlített. A gól után még aktívabb lett a Loki, de a Paks is szerezhetett volna gólt. Molnár Péternek három nagy bravúrt is be kellett mutatnia, a legnagyobbat akkor, amikor Korhut Mihály bombázott a bal felső irányába jó 30 méterről, de a paksi „Superman” a levegőben úszva védett. A másik oldalon gyanúsan megnyúlt Balázs Zsolt meze a 16-oson belül egy akciónál, de Vad II István sípja néma maradt. A végén még akadt helyzet a Paks és a Debrecen előtt is, de maradt az 1–1, ami a látottak alapján igazságos, de talán a paksiak egy hajszállal közelebb álltak a győzelemhez.

– Jól játszottunk az első félidőben, majd kijöttünk a másodikra, és most itt a sajtótájékoztatón azt tudom mondani, hogy úgy érzem egy szabályos gólunkat nem adták meg. Ez egy kicsit megfogott bennünket, pedig kettő-nullánál nyilván más lett volna a játék. Ekkor ránk jött a Debrecen, aminek meg is lett az eredménye. Harcos mérkőzés volt, egy mély talajú pályán, amin sajnos nem sikerült győznünk, de mindkét csapat odatette magát. A játékunk jobb volt, mind az MTK ellen, és örvendetes, hogy a meccs nagy részében mi uraltuk a játékot, de az eredmény a legfontosabb. Jó lett volna nyerni! – mondta Csertői Aurél, a Paksi FC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!