Sport

2015.10.03. 20:26

Először győzött idegenben a Paks

Szezonbeli első idegenbeli sikerét aratta a Paksi FC, amely 2–1-re nyert a Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Ligában.

MTI

OTP Bank Liga, 11. forduló
Vasas FC–Paksi FC 1–2 (0–2).
Illovszky Stadion, 1500 néző. V: Bognár T. Vasas: Nagy G. (Hermány, 20.) – Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya – Czvitkovics (Vida, 74.), Vukaszovics, Berecz – Pavlov, Ubiparip, Lázok (Remili, 57.). Vezetőedző: Szanyó Károly. Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Fröhlich, 87.), Kecskés (Kesztyűs B., 33.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Hahn J., 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Gólszerzők: Remili (60.), illetve Koltai (23.), Bartha (42.). Sárga lap: Osváth (67.), Pavlov (85.), Grúz (93.), illetve Rodenbücher (38., a kispadon), Papp K. (91.).

Rendkívül lendületes támadójátékkal kezdte a mérkőzést a Vasas, ez több ígéretes helyzetben, egy tizenegyesgyanús szituációban és egy keresztlécen csattanó szabadrúgásban mutatkozott meg. A meccs első találata az angyalföldiek öngólja volt, ezt a játékvezető szabálytalanságra hivatkozva nem adta meg, de a saját csapattársával ütköző Vasas-kapust, Nagy Gergelyt lecserélték, majd kórházba szállították. A fővárosiak ettől megzavarodtak, és – számos további lehetőségük ellenére – a szünetig kétgólos hátrányba kerültek.

A második felvonást is jóval kezdeményezőbben, veszélyesebben kezdték a házigazdák. A sérülés után visszatérő Remili Mohamed révén szépítettek, és a folytatásban is támadásban maradtak, de csak egy les miatt meg nem adott gólra futotta erejükből. A vendég paksiak rendkívül hatékony játékuknak köszönhetik a győzelmet, bár a játék képe alapján a Vasas legalább a döntetlenre rászolgált volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!