Közélet

2015.11.26. 19:34

Olyan sebek voltak a kutyán, mintha élve meg akarták volna nyúzni

Állatkínzás büntette miatt folytat eljárás a Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy drótszőrű német vizsla sérülése miatt tett feljelentés nyomán.

V.T.

Az, hogy a sérülések hogyan keletkeztek, a nyomozás mostani szakaszában nem állapítható meg, mondta Huszti Gábor. Hozzátéve, hogy az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arra is kitért, hogy állatorvos szakértő hivatott annak megerősítésére vagy megcáfolására, hogy valóban meg akarták-e nyúzni elevenen az állatot.

Több sajtóorgánum a Vizsla Fajtamentőkre hivatkozva arról írt, hogy a vizslán olyan vágott sebek voltak, mintha meg akarták volna nyúzni vélhetőleg étkezési céllal. A hírek szerint az ebet már egy ideje látták kóborolni a környéken, de nem tudták befogni. Később hajléktalanok vették magukhoz, majd vérezve, gennyesen találta meg valaki és vitte be Paksi Állatmenhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!