Közélet

2016.04.19. 06:40

Napsugár és Nyitni-kék

Meghitt ünnepséget rendeztek a Paks Kistérségi Szociális Központ idősek és fogyatékosok ellátását biztosító intézményében annak örömére, hogy az intézmény berkein belül működő klubokat „megkeresztelték”.

V. T.

Természetesen törekedtek arra, hogy az elnevezések, amiket az ellátottak maguk választották a kollektíva egyetértésével, üzenetet is hordozzanak. A napról napra húsz idős ember napjaiba örömet, vidámságot hozó idősek ellátója a Napsugár, a társadalom felé nyitott, s ugyanilyen nyitottságot váró fogyatékos személyek ellátója a Nyitni-kék nevet vette fel.

Borbás László, a szociális központ igazgatója ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy beigazolódott: jó döntés volt egy épületbe költöztetni a két klubot. Pozitívak a visszajelzések, az önállóak mellett sok közös program is színesítheti így a hétköznapokat. Szabó Péter alpolgármester pedig azt emelte ki pozitívumként, hogy civilek és önkéntesek is bekapcsolódnak az ellátó mindennapi életébe. A névadó ünnepségen ennek ékes példájaként az ellátottak mellett műsort adott a Főnix táncstúdió, amelynek vezetője, Kovács Noémi önkéntesként heti vendég a Kereszt utcában.

Címkék#Paks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!