Kék hírek, bulvár

2016.05.25. 19:21

Azt mondta a rendőröknek, hogy Orbán csicskásai vagytok

Már többször is volt büntetve az a 31 éves férfi, akit legutóbb két rendbeli becsületsértés vétségében mondott ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság, s ezért 50 napi tétel pénzbüntetésre ítélte.

I.I.

Ennek napi tételét 1500 forintban határozták meg. Ha a vádlott nem fizetné meg a 75 ezer forintot, úgy azt napi tételenként kell szabadságvesztésre változtatni. Miután sem a vádlott és védője, sem pedig az ügyész nem fellebbezett, az ítélet jogerős – tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A férfit az akkor még Tolna Megyei Bíróság ítélte el hat év hat hónap fegyházbüntetésre, és további hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától jelentős mennyiségű droggal való kereskedés miatt. E büntetéséből tavaly május 17-én bocsátották feltételes szabadságra.

A vádlott nőtlen, kiskorú gyermeke nincsen, az általános iskola nyolc osztályát végezte el, szakképzettsége nincs. Családi vállalkozásban dolgozik, tartozása van, ugyanis egy korábbi ittas vezetés miatt a bíróság 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, amit nem fizetett meg. Ezen kívül 11 hónapra eltiltották a B kategóriás járművek vezetésétől.

A férfit tavaly november 14-én állították meg a rendőrök Szekszárdon, amikor állampolgári bejelentésre 8 óra 30 perckor a helyszínre érkeztek. A két rendőr az igazoltatás során észrevette, hogy a férfi nem teljesen józan. Mint a szonda kimutatta, a férfi alkoholszintje nem érte el a bűncselekményi határt.

Amikor a rendőrök közölték vele, hogy zárja le az autót, értesítse hozzátartozóját, mert előállítják a rendőrkapitányságra, ennek csak többszöri felszólításra, vonakodva tett eleget. Miközben a passzív ellenállás miatt megbilincselték, azt mondta a rendőröknek, hogy „Orbán csicskásai vagytok”, valamint, hogy „Egyesével gyertek! De nagyra vagytok a ruhátokkal.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!