Közélet

2016.06.13. 18:10

Tolna megyei díjazottak a döntőben

A szekszárdi Wunderland Óvoda nyerte el a „Legkreatívabb óvoda 2016” címet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” elnevezésű alkotói pályázatán.

H. E.

A díj annak köszönhető, hogy ebből az intézményből érkezett országosan a legtöbb, szám szerint 195 pályamű. Az eredményhirdetést pénteken tartották, Budapesten a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában. A gyerekek jutalma a korosztályuknak megfelelő tűzvédelmi oktatás lesz, látványos tűzoltó bemutatóval egybekötve.

De nem a Wunderland Óvoda az egyetlen Tolna megyei díjazott, ugyanis a Mórágyi Általános Iskola csapata „A tűzriadó” című kisfilmjével második helyezést ért el videó kategóriában, a 11-14 éves korcsoportban. A csapat tagjai: Packó Teréz, Flóris Boglárka, Csipak Klaudia, Lovász Bálint, Kóródi Gábor, Krutki Evelin, Markó Zoltán, Franek Erika és Simondi Zoltán Örs. A dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola diákja, Vilhelem Patrik pedig harmadik lett a számítógépes grafika kategóriában a 15-18 évesek között. Alkotása az „Istennek dicsőség” címet viseli.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett pályázatra idén 3058 óvodai rajz és 6028 iskolai szabadkézi grafika, montázs, számítógépes grafika, mém vagy videó érkezett, amelyek a tűzoltók munkáját mutatják be. Az országos döntőbe a megyei bírálóbizottságok által legjobbnak talált művek kerültek be. Az alkotásokat elbíráló zsűri elnöke, dr. Borsos Mihály fotóművész köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a gyerekek műveikkel „szavakon túli birodalomba” invitálták a szemlélőket. Olyan erő, látásmód birtokában vannak ebben az életkorban, amely idővel többnyire elkopik. A zsűri a kreativitást, az érzelmi megközelítést, az önálló gondolatot díjazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!