Sport

2016.08.23. 15:56

Újabb szlovén légiós a KSC-ben

Maja Erkic személyében újabb szlovén légióssal bővült az Atomerőmű-KSC Szekszárd NB I-es női csapatának játékoskerete. A szurkolók szombaton, a PEAC elleni edzőmeccsen láthatják először a megújult KSC-t.

Rónai Gábor ([email protected])

Rutinos, komoly tapasztalatokkal rendelkező szlovén bedobó mellett tette le a voksát a szekszárdi klub szakmai vezetése. A 31 éves, 183 centiméter magas Maja Erkic az elmúlt szezont az olasz Passalacqua együttesénél töltötte, ahol csapatával a bajnoki elődöntőig jutott. Pályafutását az Athlete Celje-nél (2004-2006) kezdte, amit nyolc év spanyolországi (Celta de Vigo, 2006-2008, Rivas Ecopolis 2012-2014) és olaszországi (Atletico Faenza (2008-2010, Famila Schio (2010-2012) légióskodás követett – rendszeres Euroliga-szereplési lehetőséggel. Egy szezon erejéig 2014-ben visszatért Celjébe, a bajnokságban (13,3 pont, 4,1 lepattanó) és az Adria-ligában (15,9 pont, 4,4 lepattanó) is igen eredményesnek bizonyult. Erkicnek bizonyosan nem lesznek majd beilleszkedési problémái, hiszen a 21 éves Eva Lisec személyében egy hete már leigazolt egy szlovén erőcsatár-centert a Szekszárd.

A végleges keret

Theodoreán Alexandra (2-3), Studer Zsuzsa (1-2), Hajdu Zsanett (2-3), Tamis Dorottya (1-2), Maja Scsekics (szerb, 1-2), Némedi Flóra (1-2), Studer Ágnes (1-2), Gereben Lívia (3-4), Mansaré Manty (4-5), Bálint Réka (3-4), Vincze Nikolett (3-4), Jade Barber (amerikai, 5), Süle Gabriella (4-5), Eva Lisec (szlovén, 5), Maja Erkic (szlovén, 3-4). Magyarázat: irányító (1), hátvéd (2), bedobó (3), erőcsatár (4), center (5).

Erkic jövő héten érkezik a megyeszékhelyre, így Djokics Zseljko vezetőedző pár nap múlva már teljes kerettel folytathatja a felkészülést az októberben rajtoló bajnokságra. A megújult szekszárdi együttes (az előző szezonban látott csapatból az ukrán Katyerina Rimarenko, a bosnyák Emina Demirovic, valamint Őri Györgyi és Simon Anikó távozott) most szombaton a városi sportcsarnokban mutatja meg magát először közönségének, 18.15 órától a PEAC-Pécs együttesével csapnak össze Theodoreán Alexandráék. A szekszárdiak felkészülési programjában két edzőmérkőzés és három torna szerepel. Az említett PEAC elleni találkozó mellett még a PINKK-Péccsel találkozik a gárda, ez a találkozó szeptember 3-án lesz. Szeptember 9. és 11. között Porecbe utazik a Szekszárd, szeptember 23. és 25. között Zalaegerszegen a Göcsej Kupán lépnek parkettre. A kettő között rendezik meg a hagyományos Sió Kupát, amelyen két külföldi és három magyar csapat lesz Studer Ágnesék ellenfele.

Az MKOSZ közben elkészítette a 2016/2017 évi bajnokság alapszakaszának sorsolását. A KSC október 1-jén idegenben kezd a PEAC-Péccsel, október 8-án pedig a bajnok Uniqa Sopront látja vendégül. A szekszárdiak 2016-ban hatszor játszhatnak saját közönségük előtt (Sopron, Cegléd, ZTE, Győr, PINKK, BEAC), négyszer idegenben (PEAC, Diósgyőr, Vasas, MTK) lépnek majd parkettre. Az utolsó bajnokit december 17-én játsszák, a szezon jövőre január 7-én folytatódik.

Jön a Sió Kupa

A Szekszárdi Szüreti Napok hétvégéjén, szeptember 16-18. között hat együttes, a román bajnok és kupagyőztes Sepsiszentgyörgy, a szlovén bajnok Celje, továbbá a Győr, valamint a két pécsi csapat, a PEAC és a PINKK érkezik a megyeszékhelyre, hogy megmérkőzzön a sorban immáron 47. Sió Kupáért. A KSC eddig négyszer nyert, tavaly második volt. A torna pontos programjáról a klub a későbbiekben ad tájékoztatást.

Jön a Sió Kupa A Szekszárdi Szüreti Napok hétvégéjén, szeptember 16-18. között hat együttes, a román bajnok és kupagyőztes Sepsiszentgyörgy, a szlovén bajnok Celje, továbbá a Győr, valamint a két pécsi csapat, a PEAC és a PINKK érkezik a megyeszékhelyre, hogy megmérkőzzön a sorban immáron 47. Sió Kupáért. A KSC eddig négyszer nyert, tavaly második volt. A torna pontos programjáról a klub a későbbiekben ad tájékoztatást. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!