Sport

2016.08.26. 17:40

Az edző elégedett volt csapatával

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az NB I/B-ben szereplő Metal-Work Bonyhádi KSE férfi kosárcsapata, az ellenfél az élvonalban újonc Vasas Akadémia volt.

Berg Sándor ([email protected])

[caption id="" align="alignright" width="300"] Tömösváry Máté (labdával) maradt az egyik hírmondója a bonyhádi csapatnak (Fotó: M. K.)
[/caption] Augusztus elsején tartotta első edzését a vérfrissítésen átesett, jelentősen megfiatalított csapatának Rutkai Péter, a Metal-Work Bonyhádi KSE vezetőedzője. Csütörtökön pedig lejátszotta első felkészülési mérkőzését is a völgységi gárda – az Atomerőmű SE elleni 64–64-es döntetlenre végződött korábbi összecsapás inkább barátságos mérkőzésnek tekinthető –, az ellenfél a tavalyi másodosztály bajnoka, a Vasas Akadémia volt.

„Elsőre elégedett vagyok a mutatott játékunkkal. Támadásban nem számítottam sokra, hiszen az előrejátékot csak a héten kezdtük el gyakorolni – mondta lapunknak Rutkai Péter. – A fizikális felkészülésre helyeztük a hangsúlyt, valamint az egyéni és csapatvédekezést helyeztük előtérbe, így a mérkőzésen elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy hátul hol tartunk. Azt kell mondanom, hogy jó irányba haladunk” – jegyezte meg a vezetőedző.

A Tamásiban rendezett edzőmeccsen a bonyhádiak támadásával sem akadtak gondok, volt olyan periódus, amikor 12 ponttal mentek, s csak az utolsó percekben tudott fordítani az élvonalbeli újonc, s nyertek négy ponttal (66–70).

„Örülök, hogy szoros mérkőzést tudtunk játszani a tavalyi bajnokkal, de az eredmény másodlagos. Akkor is ezt mondanám, ha nyertünk volna. A legfontosabb, hogy minden játékosnak lehetőséget tudtam biztosítani, akik éltek is vele. Védekezésünk jól működött, a letámadással sem volt gond, jól segítették ki egymást a játékosok. Az viszont negatívumként hozható fel, hogy a fővárosiak egészpályás letámadásával megszenvedtünk. Ez mondjuk a tavalyi szezonban is tapasztalható volt egy jobb erőkből álló csapat ellen. Ezen mindenképpen változtatnunk kell” – szögezte le az edző.

Játékosmozgás

A Bonyhádi KSE nyári játékosmozgása, érkezők: Dávid Róbert (ASE), Meixner Márk (ASE), Braun Bence (Bajai Bácska FKE), Szinisa Ugrinics (KK Cerak, szerb), Herbel Péter (HOYA-Pannon Egyetem Veszprém).

Távozott: Hegedűs Attila (Veszprém), Jilling László (Veszprém), Osiyemi Adebayo (Baja), Jan Pavlik (visszavonult), Papp Péter (Kaposvár), Somogyfoki Szabolcs (TF-Budapest), Szávai Péter.

A mérkőzésen bemutatkoztak az új szerzemények is, köztük az Atomerőműből érkező Dávid Róbert és Meixner Márk, a Bajától megszerzett Braun Bence, a szerb-magyar állampolgársággal rendelkező Szinisa Ugrinics, valamint Herbel Péter, aki Veszprémből tette át a székhelyét a völgység fővárosába.

A keret még nem tekinthető véglegesnek, hétfőn érkezik próbajátékra Sümegi András, aki az elmúlt szezont az NB II-es Alisca Terra FKSE Szekszárdnál töltötte. „Ismerem őt, tudom, mire képes, hasznára válhat a csapatnak. De minden rajta és a vezetőségen múlik, hogy meg tudnak-e egyezni” – mondta róla Rutkai Péter.

A Bonyhád jövő héten a PEAC Péccsel játszik edzőmeccset, de tervben van még egy Albacomp fiataljai és egy Dombóvár elleni mérkőzés is, ám időpont egyelőre egyik találkozót illetően sincs még.

Távozott: Hegedűs Attila (Veszprém), Jilling László (Veszprém), Osiyemi Adebayo (Baja), Jan Pavlik (visszavonult), Papp Péter (Kaposvár), Somogyfoki Szabolcs (TF-Budapest), Szávai Péter. Tömösváry Máté (labdával) maradt az egyik hírmondója a bonyhádi csapatnak (Fotó: M. K.) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!