Közélet

2016.09.01. 20:26

Tolna megyéért díjat kapott Horváth István

I. Lipót császár 317 éve szeptember elsején adományozott pecséthasználati jogot Tolna megyének. Erre emlékezve, a Megyenapon minden évben ünnepi közgyűlést tart a Tolna Megyei Önkormányzat, ahol elismeréseket adnak át azoknak, akik hosszú ideje tartó tevékenységükkel megyénk gyarapodását szolgálják. Az ünnepséget idén Szekszárdon, a Vármegyeházán rendezték.

Hanol Erzsébet ([email protected])

Fotó:

Elsőként Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszélt a török kori hódoltságról, és arról, hogy a felszabadulást követően csak egy út volt számunkra: az építkezés. Ennek a munkának volt az egyik kulcsmomentuma az 1699-ben adományozott pecsét. A történelmi példa rávilágít, hogy szervezettség nélkül akár az egész ország romba dőlhet, napjainkban ezért a megyei önkormányzat igyekszik a társadalmat közös alapokra helyezni.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere pedig úgy fogalmazott, hogy az ünneplés, az emlékezés és a számvetés ideje ez a nap. Azt hangsúlyozta, hogy minden nehézség leküzdhető, ahogy őseink többször bizonyították már a múltban. – Fejlődésre vagyunk ítélve, de sokat kell még dolgoznunk – mondta a városvezető.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Tolna Megyéért-díjat Horváth István kapta. Képünkön Ács Rezső gratulál neki (Fotók: Mártonfai Dénes). AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
[/caption]

Tolna Megyéért-díj
Tolna megye elismertségéért folytatott elkötelezett munkája, országgyűlési képviselőként, polgármesterként Szekszárd és térsége fejlődéséért, a települések javára végzett fáradhatatlan, magas színvonalú tevékenysége, a borvidék gyarapodásáért, számos, sportot is érintő fejlesztés, beruházás megvalósulása érdekében kifejtett kimagasló közéleti tevékenysége elismeréséül Horváth István országgyűlési képviselő kapta a Tolna Megyéért-díjat.

Bezerédj István-díj
Több mint négy évtizedes, országosan is az egyik legeredményesebb matematika oktatói munkája, könyvek, publikációk, feladatgyűjtemények megírásával diákok és tanárok érdekében végzett rendkívül elkötelezett, példaértékű tehetséggondozói és szaktanácsadói tevékenysége, tanítványaival országos és nemzetközi szinten elért jelentős eredményei elismeréséül dr. Katz Sándor pedagógusnak adományozták a Bezerédj István-díjat.

Beszédes József-díj
Ifj. dr. Holló Sándor állatorvos kapta a Beszédes József-díjat több mint félévszázados áldozatos, lelkiismeretes szakmai tevékenysége, az új műtéti technikák kifejlesztésében elért eredményei, kitartó, szakmai tapasztalatainak tovább örökítésében vállalt elhivatott munkája, illetve a szakmai körökben is nagyrabecsült, odaadóan végzett magas színvonalú tevékenysége elismeréséül.

Babits Mihály-díj
Öt évtizedes magas színvonalú népművészi alkotói munkája, a bátaszéki fekete kerámia, valamint a népvándorlás-kori, a Kárpát-medence történelmi mintakincsének a mai kerámiaművészetbe történő átörökítésében, a megye népművészeinek összefogásában és a népművészeti alkotóközösségért végzett elkötelezett, áldozatos munkája elismeréséül Csúcs Endre keramikus népi iparművésznek adományozták a Babits Mihály-díjat.

Sipos Márton-díj
Több évtizedes kiemelkedő sportolói és testnevelői, számtalan, kimagasló eredményt felmutató tehetséggondozói tevékenysége, Bátaszék sportéletének fellendítésében vállalt kezdeményező szerepe, eredményorientált, inspiráló személyisége, különböző társadalmi szervezetekben és nemzetközi sportrendezvények szervezésében végzett elkötelezett munkája elismeréséül Nagy Ákos testnevelő-edzőnek adományozták.

Tolna Megye Kiváló Köztisztviselője
Tolna Megye Kiváló Köztisztviselője kitüntetésben részesült Bencsicsné Tóth Krisztina, a Tamási Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője és Berta Katalin, a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal főmunkatársa.

Tolna Megye Kiváló Közalkalmazottja
Tolna Megye Kiváló Közalkalmazottja kitüntetést kapott András Lászlóné Marton Zsuzsanna, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum múzeumpedagógusa, Gergics Józsefné, a Tamási Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, Fazekas Gáspár, az Apáczai Oktatási Központ Kaposszekcsői Általános Iskolai Tagintézménye igazgatója, valamint Erdélyi Margit Gabriella, a Regöly-Majsapusztai Rehabilitációs Intézmény vezető ápolója.

Az Év Tolna Megyei Újságírója
Kolléganőnk Vida Tünde kapta az Év Tolna Megyei Újságírója díjat, több évtizedes országos, megyei és helyi szinten végzett, kiemelkedő újságírói, szerkesztő-riporteri tevékenysége, illetve az Örökségünk mozgalmon keresztül a határokon túl élő magyarság összetartozásának kifejeződéséért, a magyar nyelv és identitás megőrzéséért végzett elkötelezett munkája elismeréséül.

Nemzetiségi nívódíjak
A nemzetiségi önkormányzatok elismeréseit is átadták a Megyenapon. A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat Tolna Megyei Németségért Nívódíjat Lohn Zsuzsanna és Wusching József kapta. A Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Tolna Megye Cigányságáért Nívódíjat pedig Daubner Gabriella címzetes rendőr alezredes kapta a roma közösség társadalmi integrációjáért végzett tevékenységéért, a rendőrség és a cigány nemzetiségi önkormányzatok közötti partnerség megteremtéséért, a megye cigány közösségeinek elhívatott támogatásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!