Közélet

2016.09.08. 10:20

Minőségi borok és programok a Szüreti Napokon

Több mint 60 programelemmel, több száz fellépővel várja idén szeptember 15. és 18. között az érdeklődőket a Szekszárdi Szüreti Napok.

H. É.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Halmai-Nagy Róbert, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója, Ács Rezső, valamint Herrné Szabadi Judit a Szekszárd Borvidék Kft. ügyvezető igazgatója (Fotó: Makovics Konrél)
[/caption]

A város legnagyobb rendezvénye idén is minőségi programokat és minőségi borokat kínál majd a vendégeknek. A fesztivált bemutató sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester elmondta, nagy részvételre számítanak, ezért lejjebb helyezik el a Szent István téri nagyszínpadot a négysávos úton, hogy bővítsék a publikum rendelkezésére álló teret.

Itt pénteken az Omega, szombaton a 30Y, vasárnap pedig a Hooligans koncertje lesz a fő program. Újdonságként óriási kivetítők is segítik majd a vendégeket abban, hogy a programokat, a rendezvény folyását kövessék.

Szombaton 15 órakor veszi kezdetét a felvonulás. A borudvarban 42 kiállító – ebből két pálinkaház, a szekszárdi borvidék nagyobb és kisebb pincészetei mellett három tolnai borvidéki borászat – mutatkozik be. A borszeminárium keretében tíz pincészet nedűit és munkáját ismerhetik meg az érdeklődők. A kézműves vásárban 156 árus kínálja majd igen változatos portékáit.

A közlekedésben, parkolásban segítséget jelent, hogy többek között a fesztivál honlapján keresztül elérhető Google térkép segítségével is könnyen megtalálhatják a kijelölt parkolókat, útlezárásokat, kerülő útvonalakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!